Babiš je stále premiérem a Vondráček šéfuje Sněmovně, tvrdí webové stránky hnutí ANO

Andrej Babiš je premiérem České republiky, Richard Brabec zase ministrem životního prostředí. Přestože to zní jako nesmysl, nadále to uváděj stránky hnutí ANO. Koaliční vláda pod taktovkou hnutí ANO přestala vládnout 17. prosince, administrátoři webu největší opoziční strany tak měli takřka dva měsíce na to, aby stránky přizpůsobili současné situaci.

„Premiér, lídr hnutí ANO, zaměstnavatel, bývalý majitel největší české soukromé společnosti Agrofert, která zaměstnává více než 34 tisíc lidí,“ psalo se o Andreji Babišovi na stránkách hnutí ANO ještě ve středu 9. února odpoledne. V polovině prosince přitom musel svůj úřad předat novému premiérovi Petru Fialovi (ODS).

Podobně je místopředseda hnutí Richard Brabec na stránkách titulován jako ministr životního prostředí. Jako předseda Poslanecké sněmovny je tamtéž uveden také Radek Vondráček, který přitom třetí nejvyšší post v zemi nezastává již od 10. listopadu. Tiskový mluvčí hnutí Martin Vodička na dotaz CNN Prima NEWS doposud nereagoval.

Představitelé hnutí ANO už delší dobu vystupují na pravidelných tiskových konferencích po zasedání stínové vlády, kterou Babiš představil 20. ledna. Od té doby stínoví ministři zasedají každý týden a komentují rozhodnutí kabinetu Petra Fialy (ODS).

Tagy: