Babiš natočil promo video pro mafii. Snad už nikdy nebude váš premiér, řekl Matovič

Lidr OLANO Igor Matovic

Záběry ze štábu Progresivné Slovensko

Slovenský expremiér a lídr hnutí OĽaNO Igor Matovič se pro CNN Prima NEWS vyjádřil k probíhajícím volbám a také se opřel do tuzemského lídra hnutí ANO Andreje Babiše. Podle Matoviče podporuje Babiš mafii, čímž slovenský politik nazývá strany Smer a Hlas.

Noční volební drama na Slovensku vrcholí. Podle dosavadních propočtů zřejmě zvítězí strana Smer-SD Roberta Fica. Do Národní rady se ale dostane i hnutí OĽaNO Igora Matoviče.

Ten se pro CNN Prima NEWS vyjádřil k aktuálním výsledkům. „Rozhodnuto je, jen my výsledky nevíme. Modlíme se, abychom se neprobudili do rána, kdy se mafián Fico s pomocí fašistů vrátí k moci,“ řekl.

Podle něj OĽaNO určitě nepůjde do koalice se Smerem ani s Hlasem. V úvahu prý naopak připadají strany Progresivné Slovensko nebo Kresťanskodemokratické hnutie. Na koaliční hovory je ale podle Matoviče brzy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zelení šílenci, varoval Babiš Slováky před hnutím Šimečky. Jde přitom o spojence ANO

Slovenský expremiér se vyjádřil také k videu, ve kterém se k volbám vyjádřil Andrej Babiš. Českého politika ve speciálním volebním vysílání CNN Prima NEWS pořádně zkritizoval.

„Váš bývalý premiér Andrej Babiš teď natočil promo video pro mafii, pro Smer a Hlas, kde kritizoval mě. A také vztahy Česka a Slovenska v době, kdy jsem byl premiér. Doslova si vymýšlel hlouposti, že jsem řekl, že Česko už u nás není na prvním místě,“ pronesl.

„Nevím, co se Babišovi děje, ale ať už nikdy není vaším premiérem,“ uzavřel Matovič.

Tagy: