Babiš obstruuje kvůli propagaci sítí. Můžeme mu poskytnout nahrávací studio, nabídl Farský

Jan Farský

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ 17.9.2023

Místopředseda STAN Jan Farský během debaty v nedělní Partii na CNN Prima NEWS nabídl šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi, že mu poskytne zadarmo nahrávací studio, aby si expremiér mohl natočit propagační materiál na své sociální sítě. Farský před učiněním zmíněné nabídky kritizoval Babišovo šestihodinové vystoupení ve Sněmovně ze začátku září, které podle něj posloužilo maximálně jako materiál pro tvorbu videí. Podle poslance Patrika Nachera (za ANO) je běžné, že opoziční lídři využívají své přednostní právo.

„Těžko byste v šestihodinovém projevu Andreje Babiše hledali vizi, myšlenku či návrh. I on sám pak zhodnotil smysl toho šestihodinového vystoupení – že se z něj pak udělají videa na sociální sítě,“ řekl Farský ve vysílání CNN Prima NEWS. Narážel tak na Babišův dlouhý projev, který šéf ANO 5. září přednesl ve Sněmovně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Babišova „nová totalita“? Chucpe. SPD mluví o cenzuře, po invazi mazala příspěvky, říká Pekarová

„Jestli mu proto 200 poslanců a 400 zaměstnanců Sněmovny dělalo šest hodin komparz, aby pak stočil nějaká videa na sítě, tak bych panu předsedovi chtěl něco nabídnout. My máme blízko Poslanecké sněmovny nahrávací studio, zadarmo mu ho poskytneme. Videa na sítě si může natočit tam. Ušetříme mnoho času všem lidem kolem a možná tím také zkvalitníme politickou diskuzi,“ dodal Farský.

Patrik Nacher zpochybnil tvrzení exposlance, že by se v době, kdy je u řečnického pultíku opoziční politik, ve Sněmovně nacházelo všech 200 zákonodárců. „Pan předseda má přednostní právo. Je běžné, že ho opoziční lídr využívá, aby daný bod popsal šířeji. Dělali to i předchozí lídři, například Miroslav Kalousek (TOP 09), který ve Sněmovně četl nesouvisející evropskou směrnici,“ sdělil.

Sám Nacher si během vysílání od Farského vysloužil pochvalu. „Chtěl bych ocenit, že pan kolega Nacher měl svá vystoupení ve Sněmovně vždycky k věci. Bylo by dobré, kdyby to tak dělal i váš předseda,“ vzkázal místopředseda Starostů opozičnímu politikovi.

Během zmiňovaného šestihodinového výstupu se Babiš kromě jiného pohádal s předsedkyní Sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09). Ta expremiéra asi po první hodině jeho projevu vyzvala, aby se držel jednacího řádu a mluvil k věci. Babiš se ostře ohradil s tím, že může mluvit, o čem chce, a ať mu kolegyně neskáče do řeči. Slovní přestřelka trvala asi dvě minuty.

Tagy: