Babiš přišel na koncert Ewy Farne. Cítím se zneužita, vzkázala mu zpěvačka pobouřeně

Zpěvačka Ewa Farna

Premiér Andrej Babiš (ANO) se v pátek večer vydal za kulturou. Dorazil na koncert zpěvačky Ewy Farne do Třebívlic v Ústeckém kraji. Z akce si pořídil i fotografii, kterou sdílel na sociálních sítích. Jednou z komentujících však byla právě Ewa Farna, kterou premiérova selfie, a zřejmě ani přítomnost, příliš nepoctila.

„Snažím se lidi skrze hudbu spíš pojit a politiku na koncerty netahat. A je mi hodně nepříjemné, že jste ji tam přivedl. Cítím se zneužita,“ napsala zpěvačka pod příspěvek, na kterém si premiér fotí selfie s jednou z divaček.

Koncert Ewy Farne ve Vinařství Johann W ve Třebívlicích jsem si moc užil.

Posted by Andrej Babiš on Friday, August 6, 2021

Její komentář rázem nabral necelých deset tisíc reakcí. Babiše na konci července ostře zkritizovala také známá lékařka Martina Žižlavská. Premiér na svých sociálních sítích přesdílel její příběh o boji s covidem.

„Pane premiére Babiši, pamatuji si, jak jste spolu s celou vládou dělali snad všechno pro to, aby se virus mohl šířit, jak se mu zlíbí. Pamatuji si žvásty vaší vlády z té doby, kdy se ještě dalo něco dělat – ale ne, stejně jako řada českých občanů ani vy neposloucháte odborníky,“ pustila se do premiéra lékařka s tím, že nechápe, kde bere tu drzost, aby teď psal, že ho z jejích příběhů mrazí.

V Česku se pomalu rozjíždí předvolební kampaň. Do sněmovních voleb, které se budou konat 8. a 9. října, zbývá už jen 61 dní.

Tagy: