Babiš: S Válkem koordinujeme nová opatření. Ta smysluplná rušit nebudeme, slibuje Fiala

Andrej Babiš a Petr Fiala

Živý vstup s Andrejem Babišem

Předseda vlády v demisi Andrej Babiš (ANO) ve vysílání CNN Prima NEWS řekl, že nelze přijmout protipandemická opatření, která nastupující ministr zdravotnictví následně odmítne. Z toho důvodu tým aktuálního šéfa resortu Adama Vojtěcha (za ANO) již komunikuje s Vlastimilem Válkem (TOP 09). Šéf ODS a očekávaný premiér Petr Fiala uvedl, že smysluplná opatření nová vláda rušit nebude.

Babiš ve vysílání CNN Prima NEWS podotkl, že ačkoliv je jeho vláda v demisi, tak se ničeho nezbavuje. „Stále pracujeme naplno. S panem Válkem koordinujeme další rozhodnutí ohledně covidu. V pátek ráno proběhne koordinační jednání Vojtěcha a Válka, takže jejich týmy komunikují,“ uvedl.

Neočekává, že jeho vláda přijme opatření, se kterým ta nová nebude souhlasit. „Zásadní rozhodnutí, o němž rozhodují experti, by mělo nastat 29. listopadu. Ani oni se však neshodují, a to pracovali pro nás a budou pracovat pro pana Válka,“ pravil Babiš s tím, že se snaží komunikaci mezi odbornými týmy moderovat.

„Nemůžeme si dovolit přijmout něco, co nastupující ministr následně odmítne, to by nebylo dobré,“ dodal. Obdobně reagoval i lídr koalice Spolu a šéf ODS Fiala, který se pravděpodobně stane novým premiérem. „Veřejnost nezajímá, zda se domluvíme na termínu, ale co se bude dělat v boji s covidem. Mrzí mě, že resort zdravotnictví přesouval termín, kdy se měly týmy setkat, my jsme však na setkání připraveni,“ podotkl.

„Doufám, že páteční schůze proběhne a dojde k dohodě. Mohu garantovat, že budoucí vláda žádná smysluplná opatření rušit nebude,“ uzavřel Fiala.

Tagy: