Babiš si ohýbal čísla jako čaroděj, kritizovali experti. Pavel prý projev zacílil chytřeji

Prezidentští kandidáti Petr Pavel a Andrej Babiš

360° (2)

Projevy prezidenta Petra Pavla a expremiéra Andreje Babiše srovnali v pořadu 360° na CNN Prima NEWS odborník na politický marketing Oto Klempíř a spoluautor podcastu Kecy a politika Petros Michopulos. Podle nich Babiš jen ohýbal čísla, kritizoval současnou vládu a soustředil se na minulost, zatímco Pavel upřednostnil výhled do budoucnosti. Zároveň ocenili, že se prezident obracel na mladou generaci.

Po projevu prezidenta Petra Pavla rezonuje společností hlavně jeho prohlášení o tom, že euro je budoucnost. Odborník na politický marketing Oto Klempíř ale v pořadu 360° na CNN Prima NEWS podotkl, že prezident řekl i jiné zajímavé věci. „Říkal třeba větu, že demagogové a populisti vyhrávají snadněji a ať si na to lidé dávají pozor. A když si přepneme na projev Andreje Babiše, tak to bylo přesně ukázkové. On si ohýbal čísla a říkal: ‚My jsme měli tolik dluh a byli jsme tolikátý, oni jsou teďka všichni na tom strašně blbě‘‚“ řekl Klempíř.

K TÉMATU: Strašení a populismus, reagoval premiér na Babišův projev. Nudná přetahovaná, míní politolog

Spoluautor podcastu Kecy a politika Petros Michopulos pak expremiéra označil za čaroděje. Podobná slova volil i Klempíř. „Osočoval současnou vládu z rozkrádání státu, neschopnosti, blbosti týkající se ozdravného balíčku a celý projev byl o minulosti a že ji chce vrátit zpátky. Prezident ale říkal: ‚Zapomeňme na minulost, pojďme se dívat do budoucnosti.‘ A to mi přišlo daleko lepší,“ popsal Klempíř.

Michopulos vyzdvihl, že se prezident obracel na mladou generaci. „Nikdo z politiků to v podstatě nedělá. On mladou generaci přímo jmenoval a nepřímo ji oslovoval některými dalšími tématy, ať už to je bydlení, fungování ve světě, kulturně společenská témata, vlastně i tím eurem, protože pokud se bude někoho týkat, tak mladé generace,“ popsal Michopulos.

S mladou generací by podle něj Pavel mohl pracovat i nadále. „Trošku začínám pochybovat o tom jeho někdejším prohlášení, že nebude obhajovat druhý mandát. Na konci jeho mandátu přibude 500 tisíc nových voličů,“ řekl Michopulos. S tím souhlasí i Klempíř. „Myslím, že on určitě počítá s tím, že půjde do voleb znovu, protože zatím nikdo smysluplný na obzoru úplně není,“ podotkl.

Tagy: