Babiš: Zvažoval jsem, že v politice skončím. Sliby vlády ale nahradily prachy, koryta a moc

Andrej Babiš

Projev Andreje Babiše

V minulém roce jsem několikrát zvažoval konec v politice, řekl v sobotu ve svém projevu na celostátním sněmu hnutí ANO jeho předseda Andrej Babiš. Poté se tvrdě opřel do současné vlády, která podle něj dostatečně nepracuje pro české občany.

„Nebudu zastírat, že jsem minulý rok několikrát zvažoval, že v politice skončím. Politika pro mě nikdy nebyla cílem mého života ani vrcholem kariéry. Zůstávám kvůli podpoře občanů, které drtí drahota způsobená asociální vládou,“ řekl Babiš ve svém projevu.

ČTĚTE TAKÉ: Hnutí ANO volí své vedení. Obhájí úspěšný triumvirát Babiš, Havlíček a Schillerová pozici?

Vyjádřil se také ke své budoucnosti. „Důležité jsou pro mě volby v roce 2025. Chtěl bych vás vést jako lídr. Chci v hnutí zůstat tak dlouho, jak dlouho mě budete potřebovat. Jsem si ale jistý, že ANO tady bude i po mém odchodu z politiky a bude to nadále nejsilnější politické hnutí v zemi,“ řekl Babiš.

Zavzpomínal také na období, kdy byl u vlády. „Jako hnutí ANO výsledky máme. Když jsme v roce 2021 předávali vládu, České republice se dařilo navzdory dvěma příšerným rokům pandemie. Byli jsme devátou nejvíce prosperující zemí v EU,“ popsal někdejší premiér.

Naopak se tvrdě opřel do současného kabinetu. „Nikdy v dějinách jsme neměli tak arogantní a neschopnou vládu v čele s premiérem, který je odtržený od reality. Prioritou Fialy není Česká republika a čeští občané, ale spíše Ukrajina. Sliby vlády nahradily prachy, koryta a moc,“ sdělil Babiš.

Před zahájením sjezdu novinářům řekl, že hnutí je ve skvělém stavu. „Je stabilizované, máme jasný tým, rozdělené role, skvělou stínovou vládu. Hlavně dámy u nás jsou velice energické ve Sněmovně,“ poznamenal.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Česko by mohlo mít euro už za dva roky, řekl Bartoš. „Blábolila Babiše“ vinil z nálepkování

Tagy: