Koalice Spolu: Babišově éře odzvonilo. Do voleb vkročila ve velkém stylu a pak zmokla

Koalice Spolu odstartovala volební kampaň ve velkém stylu. Šéf koalice Petr Fiala (ODS) prohlásil, že éře Andreje Babiše (ANO) už odzvonilo a je čas dát Česko znovu dohromady. Podobně jako loni na zahájení kampaně ODS začalo ale v polovině programu intenzivně pršet a dokonce padaly kroupy. Celý vizuál i prezentace byly nápadně podobné tomu, jak vypadají kampaně amerických prezidentů.

„Nejsme podivný nebo účelový slepenec. Jasně nás spojují vize budoucnosti. Vytvořit koalici bylo tím nejlepším rozhodnutím. V koalici si dokonce rozumíme čím dál víc,“ prohlásil na zahájení kampaně Petr Fiala.

„Chceme ekonomicky zdatnou Českou republiku, sebevědomé Česko, které patří na Západ. Chceme spokojené rodiny a fungující stát, který nešikanuje občany, a zastavit zadlužení. Chceme dát Česko dohromady,“ pokračoval šéf ODS.

On i další kandidáti do voleb pak symbolicky zvonem odzvonili konec Babišovy éry. „Babišově éře už odzvonilo. Rozlučme se s érou, která škodila naší zemi a prohloubila propasti mezi lidmi,“ uvedl Fiala.

TOP duo Pekarová–Feri

Po něm vystoupili i šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamové a předseda lidovců Marian Jurečka. „Pro rozvoj naší společnosti není nic důležitějšího než stabilní rodina. Uplynulý rok pro rodiče a děti naprosto změnil pravidla hry. Spolu chceme rodinám pomoci zvládnout všechny výzvy, kterým v této době čelí. Je klíčové například zlevnit částečné úvazky, aby se firmám vyplatily. Pracující rodiče podpoříme zvýšenými daňovými slevami na děti a zavedeme daňovou úlevu pro matky a pečující osoby po návratu do práce,“ slíbila Pekarová.

Slovo si vzal také šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS) a mladý poslanec TOP 09 Dominik Feri. Právě on bude mít v rámci koalice za úkol oslovit mladé voliče.

„Zvýšit zájem mladých lidí o politiku je mým dlouhodobým cílem. Považuji za klíčové, aby mladí lidé k volbám přišli, volby rozhodují o jejich budoucnosti, a aby přesně věděli, proč nás podpořit,“ řekl na startu kampaně Feri.

Americký vizuál a krupobití

Spolu vsadila na velkolepý vizuál kampaně, která z pohledu diváka u televize velmi nápadně připomínal kampaně amerických prezidentů. Vše se celkem dařilo až do chvíle, kdy se v Brně rozpršelo a začaly dokonce padat kroupy. Politici ale situaci ustáli, vytáhli deštníky a program dokončili.

Tiskový mluvčí ODS Václav Smolka zavzpomínal na poslední kampaň do krajských voleb, kterou strana představovala loni v pražské Grébovce, kde se také spustil déšť i vítr a ODS se rozpadla maketa Česka poskládaná z jednotlivých krajů.

Tagy: