Baldwin je z toho špatný a nekomunikuje, prozradil Jákl. Půjde film Rust vůbec do kin?

Americký herec Alec Baldwin

V centru pozornosti nejen médií je znovu drama Aleca Baldwina

Herec Alec Balwin poskytl rozhovor o tragédii, která se odehrála při natáčení filmu Rust, kdy nešťastně zastřelil kameramanku a postřelil režiséra. Tvrdí, že spoušť na zbrani nestiskl. Na produkci snímku se podílel i český režisér a producent Petr Jákl. Ten prozradil, jak se nyní situace vyvíjí.

„Nikdy bych nenamířil zbraň proti někomu a nezmáčknul spoušť. Nikdy,“ řekl v ukázce z rozhovoru pro televizi ABC Baldwin, který měl ve filmu Rust hlavní roli a byl také jeho spoluproducentem.

Ve čtvrtek večer tak vůbec poprvé od tragédie promluví herec před televiznímu kamerami. Nehoda se stala 21. října při natáčení westernu Rust v Novém Mexiku. Jedním z producentů snímku je i Petr Jákl. „Je to tak, že se o tomhle dozvídám z novin, protože nemám žádné další informace. Jen o tom, zda se to bude dotáčet, nebo nebude dotáčet. A nikdo neví ani to,“ sdělil Jákl. „Alec je z toho špatný a ani s námi o těchto věcech nekomunikuje,“ dodal producent.

Jákl, sám profesionální kaskadér, uvedl, že tlak médií a okolí na herce je opravdu obrovský. „Může se to stát komukoli, protože když dostane někdo během natáčení do ruky zbraň, prostě ji použije,“ má jasno producent.

Petr Jákl také potvrdil, že kontrola zbraně nikdy není věcí herce. „Ve finále je zodpovědnost na člověku, který se o zbraně stará, nebo na někom, kdo je na to určený,“ vysvětlil.

Český producent se kromě obstarání peněz měl podílet na kompletaci a střihu filmu, jehož osud je teď ve hvězdách. Jákl ale tvrdí, že nejdůležitější je celou situaci zodpovědně a férově vyřešit.

Tagy: