Uchvátila mě hudba kapely Orlík, vzpomíná romský muzikant Banga. Rasismus odhalil později

Hudebník Radek Banga se v talkshow 7 pádů Honzy Dědka podělil o vtipnou historkou z mládí. Společně se svým bratrem a kamarády několik týdnů poslouchali písně kapely Orlík. „Všichni jsme tou hudbou byli zprvu unešení,“ popsal tehdejší pocity. Jenže poté, co se dozvěděli o ideologii hnutí skinheads, přišlo trpké rozuzlení, které se z časového odstupu jeví v očích samotného romského zpěváka spíše úsměvně.

Banga v talkshow moderátora Honzy Dědka prozradil, že ideální dětství neměl. Dodal ale, že z této nelehké doby pochází i některé humorné příhody. „Třeba když jsme několik týdnů na Žižkově poslouchali skupinu Orlík. Tenkrát přišel brácha, abych všechny svolal, a pustil nám Orlík,“ popsal hudebník.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední loučení s Županičem: Rodina ho chystá před Vánoci, na parte se skví verše z muzikálu

„Byl nadšený z toho, že zpívají o cikánech. Všichni jsme si to pustili a byli jsme uneseni,“ vzpomínal Banga. Původní nadšení brzo vystřídalo trpké zjištění.

„Tenkrát jsme o hnutí skinheads nic nevěděli. Asi až za dva týdny brácha přišel s tím, že zjistil hroznou věc. Ty písničky prý nejsou o nás, ale proti nám. Tak jsme to smazali,“ dodal v talkshow u Honzy Dědka. Na hudební omyl dnes nahlíží spíše s pobavením.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: „Hříšník“ Řepka poodhalí své soukromí v novém filmu. Uvidíte pravdu a realitu, slibuje

Tagy: