Barcelona nečekaně sestřelila v El Clásicu Real čtyřmi góly. Dvakrát se trefil Aubameyang

Slavné El Clásico, tedy zápas mezi španělskými týmy Real Madrid a FC Barcelona, dopadlo nečekaně. Trápící se Barcelona byla v lize až čtvrtá, Real oproti tomu vede tabulku. Na stadionu San Bernabeu v Madridu se ale trefili Aubameyang, Araújo, Torrés a čtvrtý gól přidal znovu Aubameyang. A Real tak musel skousnout blamáž 0:4.

Fotbalisté Barcelony díky výhře poskočili na třetí místo tabulky. Útočník Pierre-Emerick Aubameyang se ve svém prvním Clásicu blýskl dvěma góly a asistencí. Real má v čele tabulky devítibodový náskok na Sevillu, která remizovala bez branek se San Sebastianem.

Barca od začátku přehrávala domácí tým, kterému chyběl zraněný nejlepší střelec Benzema. Ve 29. minutě otevřel skóre Aubameyang hlavou po centru Dembélého a francouzský křídelník za devět minut z rohu připravil i druhý gól pro stopera Araúja.

Real i po změně stran dělal velké chyby v obraně. Torres nejprve samostatný únik neproměnil, ale ve 47. minutě už se trefil po patičce Aubameyanga, jenž o pět minut později zvýšil na konečných 4:0.

Gabonský kanonýr po lednovém příchodu z Arsenalu dal za Barcelonu devět branek v 11 soutěžních utkáních. Aubameyang proti Realu skóroval v pěti soutěžních duelech za sebou, což se žádnému jinému hráči ve 21. století nepodařilo.

Katalánci protáhli ligovou sérii bez porážky na 13 zápasů a úhlavního rivala porazili po šesti soutěžních duelech a poprvé od března 2019. Real vyšel bodově naprázdno po osmi kolech.

Tagy: