Bartoš má vlasy jako já, Fiala hezkou kravatu. Kdo z lídrů by se dětem líbil jako premiér?

Šestiletému Tomáškovi by se jako premiér líbil Ivan Bartoš (Piráti a STAN).

Bartoš má vlasy jako já. Který z lídrů by se dětem nejvíc líbil jako premiér?

Babiše známe z televize, Bartoš má vlasy jako já a Fiala hezkou kravatu. Žáci základní školy v Chlumíně nedaleko Neratovic poznávali kandidáty na premiéra. Kdo z lídrů stran by se jim nejvíce líbil v čele vlády?

„Líbí se mi tenhle, má dlouhý vlasy jako já,“ usmívá se šestiletá Natálka, když ukazuje na šéfa koalice Pirátů a STAN Ivana Bartoše. I když jeho dredy například seniory často pobouřují, anketu CNN Prima NEWS mezi dětmi mu účes absolutně vyhrál.

Z jedenácti dětí se Bartoš zalíbil více než polovině. „Má hezké, dlouhé nebo kudrnaté vlasy,“ oceňovaly. Podle osmileté Terezky by jednoduše mohl být „dobrej“. Šestiletý Tomášek zase ocenil úsměv šéfa Pirátů a také jeho uši.

Další čtyři děti sympatizovaly s lídrem Spolu Petrem Fialou. Podle devítiletého Kubíka by mohl být hodný, šestiletému Jiříkovi se líbila jeho kravata. Ostatní žáci se shodli, že vypadá líp než další kandidáti na premiéra.

Šéf ANO Andrej Babiš okouzlil šestiletou Danielku. Zaujaly jí jeho krátké vlasy.

Jasně, to je Babiš

I když děti často nevěděly, kdo je premiér a co dělá, podle fotky měly jasno. „To je Babiš,“ vykřikla okamžitě většina z nich, když viděla portrét předsedy vlády. Znají ho z televize, ze zpráv nebo z Prahy.

Redakce CNN Prima NEWS při příležitosti voleb do Poslanecké sněmovny s dětmi mluvila i o tom, jak si premiéra představují, jak by se měl chovat nebo kolik by měl vydělávat peněz. Na videoanketu se můžete podívat ZDE.

Tagy: