Má uši jako opice, vydělává miliony a staví krmelce. Jak si děti představují premiéra?

Premiér má podle sedmileté Nikolky ze základní školy v Chlumíně šedivé vlasy a uši jako opice.

Jak si děti představují premiéra?

Má šedivé vlasy, knír a uši jako opice. Vydělává sto milionů. Staví krmelce, nosí modré tričko a jezdí v kombajnu. Takové představy mají o premiérovi Česka děti od šesti do devíti let. Vědí, kdo je premiér? Jak si ho představují a co podle nich dělá? Na to se redaktorka CNN Prima NEWS ptala školáků na základní škole v Chlumíně nedaleko Neratovic.

„Premiér je takový pán, který vydělává hodně peněz,“ myslí si šestiletá Danielka. Podle devítileté Káji se předseda vlády stará o naši zemi a devítiletý Davídek má jasno, že je jím Andrej Babiš.

Podle šestiletého Tomáška je premiérem starosta ze Zálezlic, jeho děda. Je plešatý, nosí modré tričko, staví krmelce a jezdí v kombajnu.

Žáci na základní škole se bavili i o tom, zda má být premiérem holka, nebo kluk. Někteří se shodli, že holka, protože „holky jsou lepší“ nebo „chytřejší“. Naopak kluci většinou hájili kluky, protože „jsou silnější a dokážou ochránit naší zemi“.

Vydělává sto milionů

O tom, kolik by měl předseda vlády vydělávat peněz měsíčně, mají různou představu. Podle některých by měl brát tisíc korun, podle jiných deset tisíc, ale někteří tipovali i sto milionů.

Děti mluvily i o tom, jak by měl premiér nebo premiérka vypadat a kde by měl bydlet. K blížícím se volbám do Poslanecké sněmovny, které proběhnou 8. a 9. října 2021, nakreslily obrázek, jak si předsedu vlády představují.

Na celou anketu mezi dětmi ze základní školy v Chlumíně se podívejte v úvodu článku.

Tagy: