Béďa a Venda hledají domov: Víme, kdo vám pomůže s případnou veterinární péčí

Bedřich

Prima Mazlíček: Inzerce 5. díl

Náš další díl pořadu Prima Mazlíček byl o stáří mazlíčků. Proto se i v tomto duchu nesla inzerce. Navíc vám poradíme, kdo vám při adopci psího seniora může pomoci s náklady na jeho veterinární péči.

Václav *2012

Venda je asi desetiletý labrador. Je hluchý a jelikož už má věk a chce svůj klid, měl by být jedináčkem. Nemá rád ostatní zvířata. Nemá rad ošetřování a manipulaci na veterině, to umí být pořádně nevrlý. Miluje procházky a jídlo, v útulku už je přes 2 roky a přitom by si ještě zasloužil teplý pelíšek.

Bedřich *2010

Béďovi je asi 12–⁠13 let, je to vášnivý aportér, což nám dosytnosti předvedl i na kameru. Je to velmi akční pejsek střední velikosti. Částečně zvládne i základní povely, ale potřeboval by to ještě dopilovat. Jinak je to velmi veselý pes. Děti by s Béďou nemusely mít problém, ale spíše ty odrostlejší, které už vědí, jak se ke zvířatům chovat. Béďa by uvítal pelíšek nejlépe v rodinném domku se zahradou, která ale bude dobře zabezpečená.

Oba se nachází v útulku Dogplanet Mělník

Adresa útulku: Řípská bez čp (za halou Bios 3378), 276 01 Mělník

+420 602 144 145 (od 09:00 do 17:00)

Pomoc s náklady

S adopcí psího seniora vám může pomoci nadační fond Psí naděje. Pokud totiž adoptujete psa staršího osmi let a řádně ho do měsíce od adopce zaregistrujete přes jejich formulář, pomohou vám s náklady na veterinární péči, pokud přesáhnou 5 tisíc korun měsíčně.

Vstupní parametry

  • Adopce počínaje 1. 1. 2017
  • Registrace na: info@psinadeje.cz, do 1 měsíce od adopce
  • Věk psa ke dni adopce –⁠ minimálně 8 let (starší psi mají přednost)
  • Platná adopční smlouva
  • Přihlášení psa na obci
  • Souhlas se zveřejněním formy pomoci a fotografií, faktur atd.

Další náležitosti v případě žádosti o podporu na úhradu veterinárních nákladů

  • Popis zdravotního problému s doloženou veterinární zprávou
  • Vyjádření ošetřujícího veterináře + předpokládaná finanční náročnost léčby
  • Veterinární výdaj musí být vyšší než 5 000⁠ Kč

Pokud tedy o nějakém starém pejskovi uvažujete a splňujete podmínky výše uvedené, je potřeba se v první řadě registrovat na info@psinadeje.cz, a to do 1 měsíce od adopce psa. Tím dáváte najevo, že o tomto programu víte a že jste jej zohlednili při svém rozhodování o adopci psa. Pokud opravdu nastane u pejska nákladnější zdravotní problém, kontaktujte Psí naději. Po doložení všech potřebných dokladů vyřeší s veterinární klinikou, na které bude pacient léčen, veškeré formality a úhrada léčby bude vždy zaslána přímo na účet kliniky.

Finanční podporu pošleme všem, kteří splní výše zmíněné podmínky. Současně si vyhrazujeme právo, že na podporu není možné uplatnit právní nárok, NF Psí naděje.

Na jejich stránkách také naleznete nabídku psů a koček starších 8 let, které hledají domovy napříč republikou, jako například Benji, kterého vidíte na obrázku. Možná s vámi v novém domově nestráví moc času, ale vidina toho, že pes umře doma, u někoho, kdo ho měl rád, se s mřížemi útulku nedá srovnat.

Tagy: