Drama během výletu. Turista spadl s tříletým dítětem v nosítku, vše mohlo skončit tragédií

Muž s dítětem na výletu

Zranění Češi v Alpách

Slovenští horští záchranáři (HZS) museli o víkendu zasahovat u děsivé nehody. Po pádu jednoho z členů rodiny během túry ve Vysokých Tatrách utrpěl zranění i tříletý chlapec, který byl v dětském nosítku. Mělo jít o turisty z Belgie.

„V poledních hodinách byli horští záchranáři požádáni o pomoc belgickými turisty, kteří scházeli ze Studenovodských vodopádů do Tatranské Lomnice,“ informovaly záchranné jednotky na svém webu.

V poludňajších hodinách boli horskí záchranári požiadaní o pomoc belgickými turistami, ktorí schádzali zo...

Posted by Horská záchranná služba on Sunday, August 14, 2022

V těsném závěru túry během scházení z kopce totiž jeden z rodičů nesoucí svou ratolest v dětském nosiči zakopl a spadl. Proto byla ihned přivolána první pomoc.

„Tříletý chlapec při pádu utrpěl tržnou ránu nad obočím. Horští záchranáři chlapce po příjezdu na místě ošetřili a transportovali do Starého Smokovce, kde ho předali přivolané posádce,“ dodali záchranáři.

Nehod v horách přibývá

V rakouských Alpách poblíž Bad Gasteinu se před pár dny těžce zranil pěší turista z České republiky. Jeho pád ze srázu měl na svědomí nečekaný viník – pes. Ten byl ke svému 59letému pánovi připoután, informovala agentura APA.

Muž v úterý sestupoval s pěti společníky z horské chaty Niedersachsenhaus v nadmořské výšce 2 471 metrů směrem k jezeru Bockhartsee a svého psa měl připoutaného k tělu. Zvíře však udělalo prudký pohyb a vychýlilo muže z rovnováhy. Turista i pes se řítili po zhruba stometrovém srázu pokrytém štěrkem, popisuje APA.

Zatímco pes z neštěstí vyvázl téměř bez újmy, muž utrpěl těžká zranění. Vrtulník ho vyprostil s pomocí lana a přepravil do nemocnice v Zell am See. Pětice společníků zraněného, pes a ještě jeden čtyřnohý účastník túry sestoupili do údolí vlastními silami. Do záchranné operace byl nasazen policejní vrtulník a vrtulník záchranářů.

Tagy:
pes dítě hory Alpy výlet HZS turistika Tatry Česko Vysoké Tatry horská služba nosítko Bad Gastein Starý Smokovec Tatranská Lomnica zdraví Zell am See