Bezohledná jízda. Řidič na dálnici D5 kličkoval mezi dopravními kužely

Řidič

Riskantní chování na silnici

Silnici si zřejmě spletl se slalomovou dráhou. Nezodpovědný řidič na dálnici D5 začal kličkovat mezi dopravními kužely. Zbytečně tak riskoval život svůj i všech ostatních účastníků silničního provozu. Za prohřešek mu hrozí několikatisícová pokuta.

Nezodpovědné chování řidiče zachytila posádka auta jedoucího za ním. V zúžení začal řidič pravděpodobně pro pobavení objíždět kužely i přesto, že je taková jízda zakázaná. Incident se stal v úseku dálnice D5 mezi Rokycany a Holoubkovem.

„Řidič měl jet v pravém jízdním pruhu. Ten levý byl zatarasen z důvodu, že se v něm nacházelo nepojízdné vozidlo. Absolutně nesměl přejíždět z pruhu do pruhu. Na dálnici je to hazardování se životem,“ řekl pro CNN Prima NEWS dopravní expert Richard Topinka.

Jednání neschvaluje ani policie. „Případ je v tuto chvíli kvalifikován jako přestupek v dopravě, za který hrozí ve správním řízení pokuta,“ uvedla policejní mluvčí Plzeňského kraje Dagmar Jiroušková. Protože byl levý jízdní pruh uzavřený, museli řidiči na základě provizorní dopravní značky snížit rychlost na 80 kilometrů za hodinu. Šofér v luxusním vozidle jel však výrazně rychleji. O tom je přesvědčen autor videa i dopravní expert.

I přes zbytečné riziko havárie, kterou takové chování na silnici mohlo způsobit, pravděpodobně vyvázne tento řidič s několikatisícovou pokutou.

Tagy: