Bitka na hokejovém stadionu: Zlínský klub viní z agresivního chování olomoucké fanoušky

Vedení zlínského klubu tvrdí, že při utkání Zlín-Olomouc se agresivně chovali fanoušci z Olomouce.

V pátek zasahovala bezpečnostní agentura proti olomouckým fanouškům během hokejového derby Zlín–⁠Olomouc. Příznivci hanáckého klubu si poté stěžovali na brutální zákrok. Vedení zlínského klubu ale tvrdí, že agresivně se naopak chovali fanoušci z Olomouce.

Olomoučtí fanoušci tvrdí, že zákrok bezpečnostní agentury na zlínském zimním stadionu byl zcela nečekaný a bezdůvodný. „Jak tam mlátil do té hlavy, to jsem nechápal. Byl jsem úplně v šoku z toho, že se do role tak vžil. Jak by bil do boxovacího pytle, jako mazec,“ popisoval jeden z olomouckých fanoušků.

A stejně na situaci pohlíží i další fanoušek. „Najednou přiběhli securiťáci, kteří nás bez jakéhokoliv upozornění začali mlátit hlava nehlava železnými teleskopy,“ sdělil. Pohled vedení zlínského klubu je ale diametrálně odlišný. Tvrdí, že část olomouckých fanoušků byla od začátku zápasu nezvladatelná a viditelně prý chtěla vyprovokovat konflikt.

Nikdo ze zástupců klubu ale na kameru mluvit nechtěl a vedení hokejových Beranů ve čtvrtek odpoledne vydalo pouze krátké tiskové prohlášení. „Během celého utkání docházelo k opakovaným střetům, kdy část hostujících fanoušků opakovaně opouštěla svůj sektor a aktivně vyhledávala střety s bezpečnostní agenturou i domácími fanoušky,“ uvádí klub.

Redakce Krimi zpráv chtěla mluvit i se zástupci zasahující bezpečnostní agentury. Také její šéf ale vyjádření na kameru odmítl a odkázal nás na vydanou tiskovou zprávu. Zlínský hokejový klub má údajně v rukou desítky minut záběrů průmyslových kamer, které prý jednoznačně potvrzují agresivitu olomouckých fanoušků. Tyto záběry chce klub v případě zájmu předat i policii.

Zda se hokejovou bitkou bude policie vůbec zabývat, je ale otázkou. Někteří olomoučtí fanoušci sice tvrdili, že hned v pondělí podají na bezpečnostní agenturu trestní oznámení, dodnes tak ale neučinili.

Tagy: