Fanoušci hokejové Olomouce chtěli na toaletu. Vyvrcholilo to brutální bitkou s ochrankou

Fanoušci hokejové Olomouce se střetli s ochrankou

Napadení na hokeji

Sportovní veřejností hýbou události z pátečního derby mezi hokejovými týmy hostující Olomouce a domácího Zlína. Podle fanoušků Olomouce je pořadatelé odmítali o přestávkách pouštět na toaletu a vše vyvrcholilo brutálním útokem jednoho ze členů ochranky. Incident natočili přítomní na mobil.

Sociální sítě plní od soboty komentáře hokejových fanoušků. Zásah kovovým teleskopickým obuškem příznivce Olomouce zcela zaskočil. „Jak ho tam mlátil do hlavy jako do boxovacího pytle, to jsem byl úplně v šoku,“ popsal jeden z olomouckých fanoušků. „Najednou přiběhli securiťáci, kteří nás bez jakéhokoliv upozornění začali mlátit hlava nehlava železnými teleskopy,“ uvedl totožnou verzi další olomoucký fanoušek.

Incidentu podle místních předcházely nezvykle přísné kontroly při příchodu a zákaz chodit na toalety během přestávek. „Security řekla, že na záchod během přestávky vůbec nesmíme. Že tam můžeme pouze během zápasu. Když jsme se na záchod chtěli dostat, byla tam hromada lidí, takže jsme šli na nejbližší tribunu, než se toalety trošku uvolní. Tam ale naběhli členové ostrahy bez jakéhokoliv upozornění a začali nás mlátit,“ líčil jeden z napadených.

Podáme trestní oznámení

Vedení zlínského klubu podle svých slov události prověřuje. „Zlínský hokejový klub si vyžádal podrobnou zprávu bezpečnostní agentury. Zajímá nás nejen samotná situace, ale také to, co se dělo předtím,“ uvedl tiskový mluvčí zlínského klubu Roman Ordelt.

Na internetu se mezitím objevila také videa ukazující několik agresivních příznivců hostujícího týmu. Olomoučtí fanoušci jsou v každém případě přesvědčení o neadekvátnosti celého zásahu a chystají se už v pondělí obrátit na policii. „Asi pětičlenná skupinka. Chceme určitě podat hromadné trestní oznámení. Policisté tak budou muset prověřit všechny kamerové záznamy a určit, jestli se někdo z fanoušků nebo členů ochranky nedopustil trestného činu,“ vysvětlil olomoucký fanoušek.

Tagy: