Rvačku odstartovaly ženy, všichni nadýchali. Policisté popsali detaily rodinné bitky

Brutální rvačka v Mladé Boleslavi

Policisté z Mladé Boleslavi vyšetřují brutální rvačku šestice lidí v centru města. Při ní se muži škrtili a ženy si rvaly chuchvalce vlasů z hlavy. Bitku natočil řidič auta a záběry umístil na internet. Škrcení, vyrvané vlasy – střípky z hodně zvláštní rvačky. Policisté odhalili další detaily hádky.

Rvačka se stala v ulici 9. května v centru Mladé Boleslavi. Stále je tu na ulici vyrvaný chomáč vlasů. A drama neskončilo ani poté, co na místo přijeli policisté. „Na místo jsme přijeli, čtveřici jsme museli zpacifikovat pomocí donucovacích prostředků. Pomáhala nám i městská policie,“ sdělil ředitel územního odboru policie Marek Jirouš.

Podle našich informací museli muži zákona použít pepřový sprej. Do rvačky se zapojily dvě skupinky lidí. Rodina – tedy partneři, jejich syn a jeho přítelkyně – a náhodný pár, který procházel kolem nich. Bitku měly odstartovat právě ženy, a to po velmi hrubých nadávkách. I přesto, jak drsně rvačka vypadá, se jejím účastníkům téměř nic nestalo.

„Ošetřit chtěl jen jeden starší muž, měl drobné oděrky nad okem. Poté byl transportován do mladoboleslavské nemocnice,“ dodala mluvčí záchranářů Středočeského kraje Petra Homolová. A nadávky, škrcení a rány pěstí nezačaly létat jen tak – svou roli jistojistě sehrál i alkohol. „Nejvíc nadýchala jedna osoba 2,81 promile, nejméně to bylo něco přes 1 promile,“ podotkl Jirouš.

Nutno dodat, že policisté provedli dechové zkoušky jen u rodiny, která kladla odpor při zatýkání, policisté je nakonec nechali „vychladnout“ na stanici. Všechny už mimochodem policisté z minulosti kvůli různým prohřeškům znali.

Podle zasahujících policistů ale jevil známky opilosti i pár, který na ulici tvrdě bojoval, všech šest lidí je teď podezřelých z výtržnictví a za to jim mohou hrozit až dva roky vězení.

Tagy: