Příliš luxusní a v barvách rivala. Král musel v Schalke na kobereček kvůli svému sporťáku

Přehnaný luxus a ještě k tomu nevhodně barevný. Český fotbalový reprezentant Alex Král musel na kobereček k šéfům klubu Schalke 04 kvůli tomu, že ulicemi Gelsenkirchenu jezdí v Lamborghini Huracán, tvrdí německý deník Bild.

Alex Král je dlouho velkým fanouškem silných a luxusních aut. Když v roce 2019 přestoupil ze Slavie Praha do ruského Spartaku Moskva za 310 milionů korun, měl najednou otevřenou cestu k tomu, aby si pořídil vysněné auto.

Předloni na jaře se na svém Instagramu pochlubil zakoupeným supersportem značky Lamborghini. Tehdy nemohl vědět, že o více než rok později kvůli válce na Ukrajině využije upraveného pravidla mezinárodní fotbalové federace FIFA, pozastaví ve Spartaku smlouvu a vydá se do německého Schalke 04, kde bude jeho žluto-černý Huracán představovat problém.

Německý Bild informuje o tom, že 24letý Král musel naklusat k vedení Schalke a vyslechnout si, že takto drahé auto v takových barvách není pro hráče z města Gelsenkirchen vhodnou volnou.

Prý není ideální v průmyslovém a – na poměry Německa – sociálně slabším městě „dráždit“ místní vozem za více než pět milionů korun. Zvlášť v době, kdy Evropu sráží energetická krize. A proč vadí žlutá a černá? Protože to jsou barvy úhlavního rivala, kterého „Die Königsblauen“ potkávají v rámci Revierderby, tedy Borussie Dortmund. Naposledy se oba týmy střetly o minulém víkendu a Schalke prohrálo 0:1.

Pokáraný kvůli specifické záležitosti údajně byl i Králův kolega ze zálohy a kapitán Danny Latza. Trnem v oku šéfů byly jeho kopačky v neonově žluté barvě s černým jazykem. Odehrál v nich přípravné zápasy i několik prvních bundesligových utkání. Následoval edukativní rozhovor, po kterém Latza zaplul do bílých kopaček.

Přezouval také křídelník Jordan Larsson, který zatím v sezoně hrál ve žlutém obutí, přičemž v derby s Dortmundem kopal do míče v modrých botách. Tak jednoduché to Alex Král se svým luxusním vozem mít nebude, je tak otázkou, jak se k výtce svých nadřízených postaví.

Pro Schalke zatím nový ročník znamená rozporuplné pocity. Po návratu do nejvyšší soutěže sice tradiční tým figuruje mimo sestupové příčky, ale šest bodů po sedmi zápasech nemůže vést ke spokojenosti. Král sezonu začal v základní sestavě, ale poslední tři kola byl převelen na lavičku.

Tagy: