Blažek exkluzivně pro CNN: Žádná schůzka s Nejedlým v květnu nebyla. Další dotaz ho zaskočil

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS)

Blažek vysvětlil svou účast na demonstraci

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek ve vysílání CNN Prima NEWS popřel informace Seznam Zpráv, že se s lobbistou Martinem Nejedlým v posledních čtyřech měsících už jednou setkal. Webu to řekl sám Nejedlý, podle Blažka se ale mohl splést. Ministr rovněž vysvětlil, proč se zúčastnil středeční demonstrace proti své osobě, kterou pořádal Milion chvilek pro demokracii.

Zhruba před čtyřmi měsíci se měl Blažek s lobbistou Martinem Nejedlým už jednou setkat, napsal web Seznam Zprávy. „Pokud vím, tak v článku bylo uvedeno, že se to stalo před nějakými čtyřmi, pěti měsíci. Těch pět měsíců sedí. Později žádná schůzka nebyla,“ popřel Blažek pro CNN Prima NEWS další setkání s exporadcem prezidenta Miloše Zemana a zaskočeně dodal, že se Nejedlý mohl pouze splést.

ČTĚTE TAKÉ: Fiala potrestal ministra Blažka „žlutou kartou“. Vyjádřil se i k bytové kauze Vaňkové

Ohradil se rovněž proti tvrzením médií, že některým politikům z koalice jeho vysvětlení nestačí a kdyby záleželo na nich, vyžadovali by demisi: „Ono k žádnému vysvětlování ještě nedošlo, s koaličními partnery teprve budu mluvit, takže zatím nevím, co nestačilo. Jedinou výjimkou byla Markéta Pekarová, se kterou jsem hovořil,“ upozornil.

Objasnit celou situaci plánoval i na středeční demonstraci, kterou proti jeho osobě pořádala organizace Milion chvilek pro demokracii: „Chtěl jsem přesně vysvětlit, jak to probíhalo minulou středu, protože v médiích se objevila spousta věcí, které nejsou pravdivé. Například, že šlo o podnikatelskou večeři nebo že jsem někde říkal, že bouřka trvala pět hodin, což jsem nikdy neřekl,“ uvedl Blažek.

Dodal, že rozumí rozhořčení demonstrantů a je si vědom negativní symboliky setkání s Nejedlým. Nicméně podle svých slov chtěl chybu před demonstranty uznat a diskutovat s nimi. Nebylo mu však umožněno vystoupit na pódiu, a proto se přesunul zpět do Strakovy akademie.

SOUVIDEJÍCÍ: Alibistické vyjádření Fialy. Blažka se zbavit nemůže a ten se vysmívá veřejnosti, říká expert

Tagy: