BMW uvede na trh chytrý telefon inspirovaný „emkovými“ modely. Shánět se bude špatně

BMW ve spolupráci s korejským operátorem SK Telecom uvede na trh chytrý telefon pro automobilové nadšence. Limitovaná série Samsungu Galaxy S23 Ultra BMW M Edition bude omezena na pouhých tisíc kusů a bude k dispozici výhradně v Jižní Koreji.

Výrobci automobilů často spojují své síly s jinými odvětvími, aby si fanoušci mohli užít funkční nebo módní doplňky související s jejich oblíbenou značkou nebo závodní sérií. Tímto způsobem už desítky let vznikají hodinky, oblečení a relativně kratší dobu také chytré telefony.

Digitální vzpomínky na analogovou legendu

Nadšenci BMW budou moci mít svůj vlastní (ne první) smartphone spřízněný s touto značkou. Německá společnost uvede ve spolupráci s korejskými mobilním operátorem a multimediálním gigantem mobilní přístroj, který vznikl jako pocta ikonickému BMW M3 E30 z 80. let – prvnímu M3 v historii a nejúspěšnějšímu modelu všech dob ve třídě cestovních vozů.

ČTĚTE TAKÉ: V miniaturním BMW z 50. let propašovali z Východního Berlína na Západ devět lidí

Špičkové parametry

Korejský smartphone se po hardwarové stránce nebude lišit od standardního Galaxy S23 Ultra – srdce výbavy a 6,8palcová obrazovka, pracující s 8 GB nebo 12 GB RAM pamětí a 256 GB, 512 GB nebo 1 TB datového prostoru.

Galaxy S23 Ultra, který zamíří do limitované Ultra BMW M Edition, ale nebude jeho vrcholnou verzí – do dárkových balení limitované edice půjde verze s 12 GB RAM a 512 GB paměti. Změny v softwaru se týkají pouze tematické úvodní obrazovky a instalací lifestylové aplikace „BMW Vantage“.

Jak z hlediska balení smartphonu, tak i jeho sběratelského potenciálu se však mění hodně. Samotný obal je jedinečný – jedná se o tlakovou extruzi, silně inspirovanou tvary první M3. Na pevném pouzdře dodávaném se sadou je motiv svislé mřížky aktuální šesté generace modelu M3.

Cena není brutální

Kompletní sada obsahuje také držák slunečních brýlí, hodinky, které lze připevnit na ventilační otvor v autě, nebo zajímavý víceklíčový řetízek s vyměnitelnými emblémy BMW. Všichni kupující také obdrží poukaz do sportovních řidičských kurzů BMW.

„Emkového“ telefonu vznikne jen tisíc kusů a lze jej objednat prostřednictvím oficiálního obchodu korejského operátora. Oficiálně bude ale odhalen až 17. února 2023. Na korejském trhu se očekává, že smartphone bude stát 1 727 000 wonů, což je jen lehce přes 30 000 korun.

Nejde o první spolupráci bavorské společnosti a výrobce smartphonů. Už loni 2022 spojilo BMW své síly s čínským Vivem a uvedlo na trh smartphone iGOO 9 Pro BMW M Motorsport Edition, který se vyznačoval mimo jiné ikonickým vzorem „M“ na krytu.

Tagy: