Bodal tak brutálně, až zlomil čepel nože. Českého vraha dopadli v Německu jen díky náhodě

Odsouzený vrah dostal 18 let trestu odnětí svobody.

Za brutální vraždu v Ústí dostal muž 18 let vězení

Ústecký soud ve čtvrtek odsoudil muže na 18 let odnětí svobody za obzvlášť brutální vraždu kamaráda z loňského října. Vrah svou oběť ubodal 92 ranami a dokonce zlomil čepel vražedného nože. Druhý den po činu ho kvůli dopravní nehodě náhodou zadržela německá policie. Ke svému činu se přiznal.

„Je mi strašně líto poškozeného. Je mi strašně líto jeho rodiny,“ uvedl před soudcem kajícně vrah. Mordu předcházela emotivní hádka. „I když situace byla vyhrocená, tak ta hádka neměla skončit tímto způsobem,“ konstatoval muž.

ČTĚTE DÁLE: Srážka superjachet na italském pobřeží – Hlavní roli měla loď někdejšího šéfa Applu Steva Jobse

Podle vyšetřovatelů vrah svoji oběť doslova zmasakroval dvěma řeznými nástroji. Svého kamaráda bodal tak brutálně, až zlomil čepel jednoho z nožů. Po činu se pokusil zmizet v zahraničí. Německá policie vraha náhodou zadržela kvůli dopravní nehodě hned druhý den po vraždě.

Vrah je podle soudce duševně narušený. „Jedná se o osobnostně akcentovaného jedince s histriónskými rysy a užívajícího psychoaktivní látky,“ upřesnil soudce Martin Parolek. Trest 18 let odnětí svobody je pravomocný.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická smrt slepce – Muž spadl ve stanici metra Křižíkova do kolejiště, srazil ho vlak

Tagy: