Boeing se zřítil do moře, na palubě bylo 62 cestujících, potvrdil indonéský ministr

Indonéské aerolinky Sriwijaya Air v sobotu odpoledne ztratily kontakt s letadlem Boeing 737-500 letícím z Jakarty. Indonéský ministr dopravy potvrdil, že se stroj zřítil do moře. Na palubě bylo 62 cestujících, vesměs Indonésanů. Podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka se spojem neletěli žádní Češi.

Letoun Sriwijaya Airlines se zřítil do moře po startu z Jakarty. Indonéský ministr dopravy Budi Karya na tiskové konferenci potvrdil uvedené počty cestujících s tím, že z 62 lidí bylo 12 členů posádky, informoval web scmp.com.

Společnost Sriwijaya Air upřesnila, že letadlo bylo obsazeno šesti členy posádky v aktivní službě a 6 dalších bylo na palubě, dále letělo 40 dospělých cestujících a celkem 10 nezletilých.

Ministr zahraničí Tomáš Petříček vyjádřil soustrast rodinám pozůstalých a uvedl, že mezi cestujícími nebyli žádní Češi. „Podle našeho velvyslanectví v Indonésii nebyli na palubě žádní občané České republiky ani (pravděpodobně) občané EU,“ napsal Petříček na twitterový účet.

Nepřízeň počasí

Jak dále uvádí web web scmp.com, záchranný úřad Basarnas vyšle do oblasti Tisíc ostrovů tým, aby pomohl při hledání obětí. Boeing 737-500 na cestě do Pontianaku v Západním Kalimantanu zmizel z obrazovek radarů poté, co vzlétl těsně po 14:30 tamního času, 30 minut po plánovaném odletu, který se zpozdil kvůli silnému dešti.

Výkonný ředitel indonéské letecké společnosti Sriwijaya Air Jefferson Irwin Jauwena tvrdí, že letadlo bylo před letem v dobrém stavu. Tamní úřady sdělily, že všichni na palubě byli indonéští občané.

Vyšetřování nehody má na starosti Indonésie.

Tagy: