Bohdalová bez miliardáře a hlavní hvězda k nepoznání. Festival má za sebou první párty

Zahajovací večer Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a noc na sobotu byly podle strážníků a policistů letos bez vážnějších problémů. Hlavní hvězda zahajovacího ceremoniálu, herec Liev Schreiber, dorazila pozdě a bez svého typického strniště.

Podle mluvčí Městské policie Karlovy Vary Nikoly Záhorové byla noc bez vážnějších incidentů. „Vše proběhlo v pořádku, součinnostní opatření s Policií ČR dopadlo také na výbornou. Až na pár rušení nočního klidu, které se nám podařilo víceméně uklidnit, bylo vše bez problémů,“ sdělila Záhorová.

Městskou policii zaměstnávají problémy s dopravou, v době festivalu je poblíž centra těžké zaparkovat. Policie posílila služby o 30 strážníků.

První festivalová noc byla klidná i z pohledu státní policie. Policejní hlídky podle mluvčího Jana Bílka neřešily vážnější incidenty.

Bezpečnost tisíců fanoušků a obyvatel města zajistí letos během festivalu posílené hlídky policistů v uniformách i v civilu. Zapojí se také hlídky z jiných měst, a to díky memorandu, do kterého se zapojilo osm měst v Karlovarském kraji. Města si vzájemně vypomáhají kvůli nedostatku strážníků.

Schreiber dorazil pozdě

56. ročník mezinárodního filmového festivalu odstartoval slavnostním ceremoniálem ve Velkém sále hotelu Thermal s tradiční choreografií připravenou týmem bratří Cabanů. Jeho hlavní hvězdy se očekávají až později během přehlídky, páteční večer tak zčásti patřil bývalé dlouholeté programové ředitelce festivalu Evě Zaoralové, která letos zemřela.

Po přivítání publika a oficiálním zahájení festivalu jeho prezidentem Jiřím Bartoškou viděli diváci krátký sestřih z mnoha okamžiků, při nichž od poloviny 90. let stála s Bartoškou v čele festivalu. Po jeho zhlédnutí celý sál poděkoval Zaoralové za její práci potleskem vestoje. Na konci sestřihu bylo pod titulkem 28 let spolu napsáno: Nikdy nezapomene, Barťák (jak se prezidentovi festivalu přezdívá).

Herec, scenárista a režisér Liev Schreiber, který měl být hlavní hvězdou zahajovacího ceremoniálu, dorazil pozdě. Letadlo mělo podle Bartošky zpozdění, a tak se Schreiber neobjevil ani na červeném koberci. Na večírku po oficiální akci už ale nechyběl, dorazil i s ochrankou.

Zatímco ve čtvrtek ho ještě fotografové v Benátkách zachytili s typickým prošedivělým strništěm, na páteční párty vousy shodil a nechal si jen knírek. Pro mnoho fanoušků tak byl k nepoznání.

Tagy: