Policie musela vyrazit dveře v budějovickém baru. Hospodský bojkot opatření pokračuje

Bojkot opatření pokračoval další noc

Hospody necháme dál otevřené!

Některé restaurace v protestu proti vládním nařízením pokračovaly. Zejména proti povinné zavírací době v osm hodin večer. Na většinu míst opět přijeli policisté a trvali na uzavření podniků. Policie v pátek musela dokonce vylomit dveře v jednom baru v centru Českých Budějovic, kde popíjelo přibližně třicet osob.

„Na policejní výzvy k umožnění vstupu a provedení kontroly nikdo z baru kolem půl desáté večer nereagoval, přestože podle zjištění na místě do baru ‚zapadlo‘ několik hostů. Po marných výzvách proto policisté provedli násilný vstup do baru, vyražení skleněné výplně vstupních dveří,“ uvedla na svých webových stránkách Policie ČR Jihočeského kraje.

Akci provedli příslušníci zásahové jednotky. Nikdo při ní nebyl zraněn. V baru nalezli přibližně třicet bavících se hostů, kteří tvrdili, že jde o narozeninovou oslavu. „O příslušníky rodiny zcela jistě podle provedené kontroly všech přítomných nešlo. Provozovatel restaurace se tak dopustil přestupku a jeho jednání bude oznámeno správnímu orgánu, stejně jako přestupek ostatních hostů,“ sdělila policie.

Majitele Šeberáku opět zadržela policie

Restaurace Šeberák v Praze 4, krátce po osmé hodině večerní. Majitel restaurace se rozhodl, že své hosty už několik večerů po sobě vyhazovat od stolu nebude. „Chci tím ukázat, že vládní nařízení nemají oporu v zákoně a jsou protiústavní, omezují naše základní svobody,“ uvedl pro zpravodajství CNN Prima NEWS majitel restaurace Jakub Olbert.

Podle majitele restaurace kromě zavírací doby všechna nařízení dodržují, včetně dezinfekce nádobí. Krátce po půl deváté přišli do restaurace policisté a vyzvali majitele a také hosty, aby restauraci opustili a ukončili tady provoz. To ale majitel odmítl udělat. A tak ho policisté zadrželi. „Odvezli mě na služebnu na Lhotku, kde jsem čekal hodinu na vyšetřovatele. Pak mi dovolili zavolat právníkovi,“ upřesnil Olbert.

Policisté ukončili provoz restaurace i v Teplicích, v restauraci Monopol. I tam se chtěli bránit proti vládním nařízením. „Máme stále otevřeno do deseti hodin, ale je pravda, že jsme dneska velice důrazně hosty upozornili na to, že máme tušení, že přijede zase parta ozbrojených policistů, že budou určitě už dnes dávat pokuty, a že máme za povinnost jim tohle sdělit,“ uvedla provozovatelka podniku v Teplicích Gabriela Schönbauerová. Všichni hosté podle jejího sdělení ale zůstali uvnitř až do příchodu policistů.

Tagy: