Bolestivý pád na OH: Skateboardista spadl rozkrokem na zábradlí, přesto skončil pátý

Peruánský skateboardista Angelo Caro Narvaez utrpěl na olympiádě v Tokiu bolestivý náraz. Během jízdy v disciplíně street spadl ze svého skateboardu a vletěl do zábradlí přímo rozkrokem. Z kolize se ale vzpamatoval a dostal se do finále. Nakonec skončil na pátém místě.

Angelo Caro Narvaez začal svou jízdu trikem na zábradlí. Nepřesvědčivě. A i když to vypadalo, že kousek ustojí, nakonec uklouzl a ze skateboardu spadl rozkrokem přímo na další zábradlí.

I když pád vypadal hrozivě, 21letý skateboardista se z nárazu rychle oklepal. Rozhodčí jeho pokus ohodnotili nízkým skóre 1,01, ale díky pravidlům lepšího pokusu měl Narvaez šanci chybu napravit. Při své další jízdě si připsal 6,96 bodu, a kvalifikoval se tak do finále ze sedmého místa.

Ve finále měl chvíli dokonce políčeno na bronzovou medaili, nakonec ale skončil pátý. Zlato získal Japonec Yuto Horigome.

Skateboarding je jedním z pěti sportů, které se letos na letní olympiádě představí nebo představily úplně poprvé. Těmi dalšími jsou baseball, sportovní lezení, karate a surfing.

Tagy:
úraz Olympijské hry skateboard Letní olympijské hry finále sport náraz skateboarding Letní olympijské hry v Tokiu 2021 Angelo Caro Narvaez street rozkrok zábradlí Letní olympijské hry 2021