Bolestná slova Louise z One Direction: Ztratil jsem bratra, napsal po smrti Liama Paynea

Liam Payne a Louis Tomlinson

Liam Payne se měl před smrtí chovat násilně

Dvaatřicetiletý Louis Tomlinson ve čtvrtek prolomil mlčení po náhlé smrti svého bývalého kolegy z kapely One Direction, Liama Paynea, který tragicky zahynul po pádu z balkonu ve třetím patře hotelu v Argentině. Tomlinson na Instagramu vzdal Payneovi hold a přiznal, že ho jeho ztráta hluboce zasáhla, protože ho vnímal jako bratra.

„Jsem zdrcený, že to píšu, ale včera jsem ztratil bratra. Liam byl někdo, ke komu jsem každý den vzhlížel, tak pozitivní, zábavná a milá duše,“ uvedl příspěvek na Instagramu jeden z bývalých členů oblíbeného boy bandu. Tomlinson, který vyrůstal mezi sedmi sestrami, prý celý život toužil po bratrovi, za kterého postupem času považoval právě Paynea.

ČTĚTE TAKÉ: Paynea viděli před smrtí se „záhadnými“ ženami. Mohl spadnout v bezvědomí, tvrdí prokuratura

Když se se zesnulým zpěvákem poprvé setkal, okamžitě ho údajně ohromil jeho hlas. Tomlinson ho navíc považoval za autora s úžasným smyslem pro melodii. Oba hudebníci prý i po rozpadu kapely plánovali další spolupráci. „Často jsme mluvili o tom, že se spolu vrátíme do studia a pokusíme se obnovit chemii psaní, kterou jsme si v kapele vybudovali,“ napsal Tomlinson.

Payne byl podle něj nejdůležitější součástí One Direction. „Jeho zkušenosti, dokonalý tón, pódiová prezentace, dar psát. Ten seznam je dlouhý. Děkujeme, že jsi nás formoval, Liame,“ stojí v příspěvku.

Sláva kapely se začala šířit po její účasti v britské verzi hudební soutěže X Factor v roce 2010, ale už v roce 2016 se uskupení rozpadlo a jeho jednotliví členové se věnovali různým projektům a sólovým kariérám.

Tomlinson s Paynem však zůstali v kontaktu i po zániku kapely. „Jsem tak vděčný, že jsme se ještě víc sblížili – mluvit s tebou hodiny po telefonu, připomínat si tisíce úžasných vzpomínek, které jsme spolu prožili, je luxus, o kterém jsem si myslel, že budu mít celý život,“ uvedl Tomlinson v příspěvku.

Zmínil i sedmiletého syna, kterého po sobě zesnulý zpěvák zanechal. „Budu mu vyprávět příběhy o tom, jak úžasný byl jeho táta,“ slíbil na Instagramu.

Krátce po Tomlinsonovi vydala na sociálních sítích oficiální vyjádření celá bývalá kapela One Direction. „Zpráva o Liamově smrti nás naprosto zdrtila. Časem, až toho budou všichni schopni, k tomu řekneme víc. Prozatím potřebujeme čas na truchlení a zpracování ztráty našeho bratra, kterého jsme velmi milovali,“ napsali ve společném příspěvku Louis Tomlinson, Zayn Malik, Niall Horan a Harry Styles.

Na osobním profilu se z hvězdné pětice vyjádřil kromě Tomlinsona i Zayn Malik. Poděkoval Payneovi, že mu byl vždy oporou v těžkých chvílích. „Nemůžu si pomoct, ale sobecky si myslím, že jsme v životě měli vést ještě tolik rozhovorů. Nikdy jsem ti nestihl poděkovat za to, že jsi mě podporoval v těch nejtěžších chvílích mého života,“ sdělil na svém Instagramu.

Malik přiznal, že mladšího kolegu vždy obdivoval za jeho moudrost a schopnost stát si za svým. „I když jsme se kvůli tomu párkrát pohádali, vždycky jsem si tě za to tajně vážil. Pokud šlo o hudbu, Liame, byl jsi v každém ohledu nejkvalifikovanější,“ potvrdil Tomlinsonova slova o tom, že byl Payne velký hudební profesionál.

Liam Payne byl nalezen mrtvý v hotelu v argentinské metropoli Buenos Aires. Informovala o tom ve středu místní média, podle nichž 31letý hudebník zemřel po pádu ze třetího podlaží hotelu. Argentinská policie podle agentury AP sdělila, že v pokoji zpěváka byl nepořádek a na podlaze byly mimo jiné rozbité věci a rozházené léky.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zemřel Jiří Hromada. Herec a dabér se proslavil také jako obhájce práv LGBT komunity

Tagy: