Paynea viděli před smrtí se „záhadnými“ ženami. Mohl spadnout v bezvědomí, tvrdí prokuratura

Zpěvák Liam Payne

Záběry z hotelového pokoje Liama Payna

Zpěvák Liam Payne měl několik hodin před tragédií trávit čas ve společnosti dvou „záhadných“ slavných žen, upozorňují zahraniční média. Argentinská prokuratura však vylučuje, že by za smrt bývalé hvězdy kapely One Direction byl zodpovědný někdo další. Zpěvák podle ní mohl spadnout z balkonu i v bezvědomí. Pitva potvrdila, že utrpěl mnohočetná zranění neslučitelná se životem.

Bývalého člena někdejší irsko-britské chlapecké skupiny One Direction našli ve středu mrtvého v hotelu v argentinské metropoli Buenos Aires. Teprve 31letý hudebník zemřel po pádu z balkonu ve třetím podlaží.

ČTĚTE TAKÉ: Dětství bez ledviny, obří sláva i hvězdné ženy. Příběh Liama Payna skončil tragicky

Na veřejnosti se následně vyrojila spousta konspiračních teorií o tom, co mohlo slavného zpěváka připravit o život. Fanoušci spekulovali i o možnosti, že měl smrt zavinit někdo jiný.

Zřejmě k tomu přispěla i zpráva, že Payna jen chvíli před smrtí navštívily na pokoji dvě záhadné ženy. „Byl se dvěma ženami na svém pokoji, kde měl drogy,“ uvedla prokuratura podle The Daily Express. Britský deník totožnost obou žen zná, rozhodl se však jejich jména nezveřejňovat. Podle prokuratury jsou „dobře známé“.

Ženy měly hotel opustit ještě předtím, než se Payne vrhl z balkonu. Média o nich píší jako o „klíčových svědkyních“, nikoli jako o podezřelých. Argentinská policie už je měla vyslechnout. Bližší informace však zatím neposkytla.

Cizí zavinění prokuratura vyloučila

Spekulace o cizím zavinění argentinská prokuratura vyvrací. Do zpěvákovy smrti podle ní nebyl zapleten nikdo další. Pitva podle státního zastupitelství prokázala, že příčinou smrti bylo krvácení a mnohočetná zranění způsobená pádem.

Smrt by způsobila i zranění hlavy sama o sobě, ukázaly výsledky pitvy. Zpěvák mohl podle úřadů spadnout v částečném nebo úplném bezvědomí. Mluvčí ministerstva bezpečnosti argentinské metropole Pablo Policicchio AP sdělil, že se Payne „vrhl z balkonu svého pokoje“.

Předtím, než Payne zemřel, se choval údajně násilně a zmateně. Podle informací zpravodajství CNN na něj zaměstnanci hotelu dokonce zavolali policii. Argentinská policie podle agentury AP sdělila, že v pokoji zpěváka byl nepořádek a na podlaze byly mimo jiné rozbité věci a rozházené léky.

Ve zpěvákově pokoji se podle policie našly mimo jiné balení léku clonazepam, který se používá také na léčbu úzkosti, energetické doplňky a další volně prodejné léky. Ve vnitřním dvoře hotelu Casa Sur, kam Payne dopadl, byly také láhev whisky, zapalovač a mobilní telefon.

Payne v minulosti veřejně hovořil o problémech s duševním zdravím a užíváním alkoholu, aby se vyrovnal s tlakem slávy.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zemřel jeden ze členů skupiny One Direction. Liam Payne se zřítil ze třetího patra hotelu

Tagy:
zranění policie smrt vražda hotel společnost One Direction celebrity hodnoty bezvědomí Buenos Aires trestná činnost balkon Liam Payne smrt a umírání trestná činnost, právo a spravedlnost společenská rubrika