Bolestné loučení s fotografem hvězd. Dorazil Trojan i Táborský, Potměšil projevem dojal

Poslední sbohem řekli fotografovi Petru Našicovi příbuzní a přátelé v pátek ve 14 hodin v kostele sv. Tomáše na Malé Straně. Dorazila nejen fotografova rodina, ale i jeho přátelé a kolegové z branže. Uznávaný umělec podlehl infarktu koncem ledna ve věku 57 let.

Do kostela začali přicházet hosté před 14. hodinou. Chtěli se rozloučit se svým zesnulým příbuzným a kamarádem Petrem Našicem. Dorazila nejen fotografova rodina, ale i jeho kolegové, se kterými spolupracoval, například herci Miroslav Táborský, Ivan Trojan s manželkou Klárou, herečka Eva Čížkovská či manželé Bára Hrzánová a Radek Holub.

Své sbohem dorazil říci i herec Jan Potměšil či hvězda filmového plátna Simona Postlerová, kteří pronesli pár slov. „Petr měl dar spojovat lidi, vidět celý svět, příběhy. Když jsme se domluvili, případně náhodně setkali, bylo dobře. S Petrem bylo dobře. Setkat se s ním znamenalo, že se zlepšila nálada. Petře, děkuji, to jsi ty. V našich srdcích žiješ dál a navždy. Děkujeme,“ zavzpomínal na kamaráda Potměšil.

„Byl to muž, který neměl rodinu, ale nadevše ctil a miloval své rodiče. Podporoval různé charitativní projekty. Založil neziskovou organizaci a organizoval akce pro děti. Nebyl jen pozorovatelem, ale něco konkrétního konal svými silami,“ uvedl podle deníku Blesk sloužící biskup a připomněl i Našicovo focení, když Miloš Forman v Praze točil Amadea.

„Byl to úžasný člověk, bude nám moc chybět. Je to nespravedlivé, že odchází ti, co nám ještě mohli hodně dávat. Už ho bohužel neuvidíme na našich pátečních poradách, kdy jsme řešili, co po Praze 1 uděláme užitečného. Už nepřijde na naši terasu, kde si pohovoříme o dalších projektech. Petře, za nás za všechny, co jsme tě měli rádi, moc děkujeme. A vám všem děkuji, že jste přišli,“ doplnil starosta Prahy 1 Petr Hejma.

Zemřel krátce před narozeninami

„S bolestí v srdci a slzami v očích si vás dovoluji informovat o úmrtí významného českého fotografa Petra Našice, který zemřel ve věku 57 let. Byl nalezen ve svém bytě,“ informoval koncem ledna novináře producent Robin Suchánek.

Známý fotograf by tři dny po svém úmrtí oslavil narozeniny. „Kromě toho, že jako jediný český fotograf měl možnost fotit zákulisí a průběh natáčení filmu Amadeus od Miloše Formana, byl také dvorním fotografem režiséra Emira Kusturici či spolupracoval například s primabalerínou Dariou Klimentovou, hercem Vlastimilem Brodským, hlasatelkou a moderátorkou Kamilou Moučkovou, operní pěvkyní Dagmar Peckovou, módní návrhářkou Ivanou Follovou, novinářkou Světlanou Witowskou a s mnoha dalšími,“ sdělil dále Suchánek.

Našic neměl žádné potomky, právě proto informaci o jeho úmrtí zveřejnil jeho přítel. „Z pozice blízkého kamaráda si o této smutné události dovoluji informovat,“ dodal.

Tagy: