Na ráj českých turistů udeřil tropický cyklon. Bouček přímo z místa popsal řádění živlu

Bouček a cyklon na Mauriciu

Silný tropický cyklon zasáhl oblíbený cíl českých turistů – ostrov Mauricius. Právě tam se nyní nachází i moderátor CNN Prima NEWS Libor Bouček. Ve videu ukázal, jak to aktuálně na místě vypadá, zároveň dal doporučení lidem, kteří zde chtějí strávit dovolenou. Cyklon se má následně přesunout na Madagaskar.

„Tropický cyklon Batsirai udeřil dnes na Mauricius. Naštěstí se nepotvrdily nejhorší obavy všech obyvatel tohoto ostrova, který je oblíbenou destinací pro mnohé české turisty, včetně Evy Hecko Perkausové, která se zde před několika dny vdala,“ narážel Bouček na svatbu kolegyně ze CNN Prima NEWS.

Batsirai nejvíce zasáhl sever ostrova. „Vypadá to, že pomalu, ale jistě odchází směrem na západ. To znamená, že by měl zasáhnout Madagaskar, konkrétně 5. února. Podle dostupných informací by to měla být nejhorší bouře, která zasáhla Madagaskar za posledních 40 let,“ upozornil Bouček.

Odletět se nebojte, tvrdí Bouček

„Situace je o to komplikovanější, že Madagaskar před dvěma týdny zažil podobnou katastrofu v podobě cyklonu Ana. Zatím je na Mauriciu relativní klid. Banky i mezinárodní letiště jsou uzavřeny, ale podle dostupných informací by to snad mělo být lepší v horizontu několika hodin a maximálně půl dne,“ pokračoval moderátor.

Bouček také poslal vzkaz těm, kteří se na Mauricius chystají. „Nebál bych se. Možná bych cestu konzultoval se svojí cestovní kanceláří či agentem a odložil bych ji o dva, maximálně tři dny. Situace mohla být daleko dramatičtější,“ má jasno Bouček.

Tagy: