Bouček o komentování mistrovství: Nejtěžší bylo udržet emoce, oblek jsem změnil jen dvakrát

Libor Bouček prozradil, co je nejtěžší na komentování Mistrovství světa v hokeji.

Libor Bouček prozradil, co pro něj bylo na MS nejtěžší

Český národ oslavuje nejen výkon zlatých hokejistů. Hvězdami letošního šampionátu se stali i jeho maskoti Bob a Bobek, chvála zaznívá také na adresu organizátorů a komentátorů. Jedním z nich je Libor Bouček.

Bouček na letošním mistrovství světa v hokeji okomentoval třicet utkání, a to pouze ve třech oblecích. „Ty jsem měnil jen v případě neúspěchu českého týmu, a to bylo pouze dvakrát,“ prozradil.

ČTĚTE TAKÉ: Odsoudil Rulíka k neúspěchu, teď si nechá vytetovat jeho jméno. Skeptický fanoušek drží slovo

Nejtěžší pro něj prý bylo v pozici moderátora zachovat i během euforického finále neutralitu. „Udržet ty české emoce na uzdě a dodržet dekorum,“ sdělil CNN Prima NEWS.

Hvězdou letošního šampionátu se stal rovněž skvělý hokejista Jakub Voráček, který coby jeden z komentátorů svými hláškami bavil národ. „Mám tep dvě stě. Jsem zpocený, je to hrozné,“ zněla jedna z nich.

Úspěch slaví i Bob a Bobek

Jedinečnou atmosféru umocnili maskoti mistrovství – králíci z klobouku Bob a Bobek. „V kostýmech jsou tanečníci a musí být fyzicky velmi zdatní. Jedná se o osm lidí, kteří se střídali po zápasech,“ prozradil CNN Prima NEWS člen organizačního týmu Jan Kuklík.

Tandem králíků si získal fanoušky nejen v Česku, ale i v zahraničí. „Jedna věc je jasná – všichni souhlasí, že Bob a Bobek jsou ti nejlepší maskoti a musí se vrátit pokaždé, když bude Česko hostit hokejový šampionát. Což by mělo být často, protože mají jednu z nejlepších hokejem poblázněných fanouškovských základen,“ napsal na sociální síti X novinář webu Daily Faceoff Steven Ellis.

Zatím netušíme, kdy bude Česko šampionát opět hostit. Ale určitě by příští organizátor tuto variantu měl zvážit.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rusové hrají hokej stejně blbě, jako dělají politiku, říká Schmarcz. Kulidakisovi na MS chybí

Tagy: