Schmarcz: Rusové hrají hokej stejně blbě, jako dělají politiku. Kulidakisovi na MS chybí

Komentátoři CNN Prima NEWS Martin Schmarcz a Thomas Kulidakis

ZPRÁVY PLUS (148)

Politika stejně jako hokej má být týmový sport, pronesl ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor Martin Schmarcz s tím, že Rusové dělají „obě činnosti stejně blbě“. Domnívá se, že i kdyby se turnaje v Praze a Ostravě účastnili, stejně by o medaile nehráli. Jeho kolega Thomas Kulidakis si postěžoval, že dochází k politizaci sportu.

Čeští hokejisté po nedělním triumfu na světovém šampionátu přivítali ve své kabině prezidenta Petra Pavla. Podle Schmarcze to vypovídá o tom, že se společenské nastavení změnilo. „Dřív mohl přijít expremiér Václav Klaus na hokej a kluci ho vítali. Dnes nechtějí být hráči do politiky zatahováni. Proto za nimi byl nadstranický prezident,“ poznamenal.

K TÉMATU: Triumf Čechů pomůže ekonomice i Fialově vládě, tvrdí Kovanda. Úspěch spustí „endorfinovou vlnu“

Podle Kulidakise část společnosti nevnímala šampionát jako plnohodnotný, a to kvůli absenci „velkých favoritů“ – ruských hokejistů. Na toto téma reagoval Schmarcz sportovní paralelou: „Politika má být stejně jako hokej týmový sport. Rusové ho hrají stejně blbě, jako dělají politiku. Jsem rád, že my nebo Švýcaři z malých zemí umíme hrát srdcem a jako tým,“ pronesl komentátor a dodal, že Rusové jsou toho schopni pouze, pokud „nad sebou mají carskou knutu“ (kožený bič používaný k mučení, pozn. red.).

Kulidakis si dále postěžoval, že se z hokejového svátku stala politická záležitost. „Osobně si však myslím, že politika se do sportu tahat nemá, a to stejně jako do roviny osobních vztahů. Má jít jen o spolupráci, která povede k vytváření dobrých podmínek pro sportovce,“ podotkl v pořadu Zprávy Plus.

Vrcholní státní představitelé podle Schmarcze nezneužili událost k vlastní agitaci. „Jedni nadávali na přítomnost vládních zástupců, jiní zase na předsedu ANO Andreje Babiše. V tomto kontextu je obojí špatně,“ řekl komentátor.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na zaplacení daně z nemovitosti zbývají poslední dny. Kde si vlastníci nejvíce připlatí?

Tagy: