Britský pár uspořádal svatbu za dvě hodiny. Vyhnul se tak restrikcím kvůli covidu

Chloe a Jamie Collinsovi z Watfordu ve Velké Británii stihli během dvou hodin uspořádat svoji svatbu. Důvodem byla čtvrtá úroveň koronavirových opatření, která tam začala platit od sobotní půlnoci. Jedním z nařízení je, že obřady jsou možné pouze za výjimečných okolností. Důvodem by mohla být nevyléčitelná nemoc.

Velkým zklamáním bylo pro jedenatřicetiletou Chloe a devětadvacetiletého Jamieho sobotní oznámení britského premiéra Borise Johnsona, když potvrdil zpřísnění koronavirových opatření.

Pár se proto rozhodl na nic nečekat a začal svatbu rychle plánovat, jelikož už byl dvakrát donucen ji odložit. Dodavatelé i hosté přijížděli do synagogy na poslední chvíli. V sobotu v deset večer spolu kráčeli uličkou k oltáři v Edgware United Synagogue. „Byl to zázrak, že to takhle vyšlo. Připadalo mi to jako sen. Někteří lidé plánují svatbu roky, ale my jsme to zvládli za dvě hodiny,“ řekla podle BBC nevěsta.

Většina svatebčanů sledovala obřad on-line

Kromě rabína a novomanželů se svatby zúčastnilo deset členů rodiny a tři přátelé. Více než sto lidí sledovalo obřad on-line. „Nikdy v životě jsem necítila tolik lásky a cítila jsem se tak vděčná. Bylo to, jako by tam byli,“ sdělila Collinsová.

Svatba se původně měla konat 6. září ve venkovském hotelu ve Watfordu se 130 hosty. Kvůli přísným omezením ji museli zrušit a přesunout na 22. listopadu, kdy se jí už mohlo původně zúčastnit jen 15 lidí. I ta však musela být zrušena.

Podle Daily Mail jsou líbánky Collinsových s odletem do Dubaje a na Maledivy zatím naplánovány na konec ledna. Pár ale čeká na další vývoj událostí ohledně pandemie.

Tagy: