Alkoholický rekord roku. Mladík v Brně nadýchal přes 5,5 promile a šokoval strážníky

Testování alkoholu

Opilec rekordman

Brněnští strážníci se už několikrát přesvědčili o tom, že někteří navyklí lidé dokáží fungovat i při smrtelně nebezpečných hladinách alkoholu v těle. Letošní pomyslný rekordman, který po potyčce s jiným mužem spadl a rozbil si hlavu, také s hlídkou dokázal komunikovat. Když ale následně dýchnul do přístroje, nestačili se příslušníci zákona a záchranáři divit.

Většina lidí by v tom lepším případě už vůbec nevěděla o světě. Takové množství alkoholu, které vypil mladý muž z Brna, by totiž u řady lidí skončilo smrtí. Jenže 26letý mladík, který měl konflikt v jednom z azylových domů, dokázal s přivolanou hlídkou strážníků komunikovat, odpovídat na otázky, a dokonce stál na nohou.

Na dotaz, co má muž s hlavou, odvětil, že „dostal dobití“. Odmítl říci, kdo mu zranění způsobil, a když mu chtěli policisté zranění ošetřit, prohlásil, že nechce otravovat. „Strážníci na první pohled viděli, že je opilý, nicméně nic nenasvědčovalo tomu, že by byl podnapilý tolik. Když podstoupil dechovou zkoušku, tak nadýchal 5,64 promile alkoholu. V letošním roce je to určitě pomyslný rekordman,“ uvedl mluvčí policie Jakub Grahem.

Muž tak musel vypít zhruba čtyři a půl litru vína, dvacet 12stupňových piv, nebo 25 panáků vodky. Na to, aby úplně vystřízlivěl přitom potřeboval dva dny.

Vše se odehrálo před budovou Armády spásy v Brně. Na stejném místě strážníci před nedávnem řešili i jiný incident, kdy jim muž vyhrožoval, že si na ně vezme samopal. Na rozdíl od agresivního opilce, který skončil na záchytce, mladík z posledního případu skončil v nemocnici.

S více než 5,5 promile překonal v tabulce opilých hříšníků, kteří se dostali do kontaktu s brněnskými strážníky, i dosavadního letošního rekordmana z centra Brna. Ten po převozu na záchytku nadýchal „jen“ něco málo přes 5 promile.

Tagy: