Brutálně napadli policisty na fotbale. Policie hledá výtržníky z letenského stadionu Sparty

Policisté pátrají po dvou mužích, kteří podle nich loni v září při fotbalovém zápase mezi Spartou a Baníkem v Praze napadli dva jejich kolegy. Policisté na letenském stadionu zabraňovali střetu mezi fanoušky fotbalových klubů, když jednoho z nich kopl mladší z podezřelých do břicha a dalšího udeřil druhý podezřelý pěstí do hlavy.

Kriminalisté začali po útočnících ihned pátrat, ale do dneška se jim je nepodařilo najít, žádají proto o pomoc veřejnost, sdělil v pondělí policejní mluvčí Richard Hrdina. V případě dopadení a odsouzení hrozí dvojici za násilí proti úřední osobě až čtyři roky vězení.

Podle Hrdiny zasahovali na stadionu v ulici Milady Horákové policisté ze speciální pořádkové jednotky a dva z nich byli napadeni. „Vzhledem k okolnostem nebylo možné oba agresory na místě zadržet,“ uvedl mluvčí. Doplnil, že jeden z podezřelých je ve věku 20 až 25 let a druhému je kolem 50 až 55 let.

Mladší podezřelý je zhruba 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy a má tmavě hnědé vlasy s pěšinkou. Druhý měří zhruba 175 centimetrů a má světlé vlasy s kouty. Lidé, kteří je poznají nebo mají informace o jejich pohybu, se mají policistům ozvat na lince 158.

Tagy: