Brutálně zavraždil exmanželku i jejich dva psy. Soud muže poslal na 11 let do vězení

Muž si odpyká trest ve vězení.

Za brutální vraždu 11 let ve vězení

Až nezvykle nízký trest za vraždu dostal u ostravského krajského soudu muž z Rychvaldu na Karvinsku. Má si odsedět 11 let. Svou exmanželku přitom zavraždil poměrně brutálním způsobem, hlavu jí měl rozbít kladivem a pak ji ještě škrtil.

Při představě, co se stalo v domě v Rychvaldu na Karvinsku, doslova až mrazí. Sedmačtyřicetiletý muž zaútočil dvoukilovým kladivem na svou exmanželku, která si přijela pro jejich společné psy, a přitom mu znovu řekla, že se k němu nevrátí.

„Následně jí de facto bezvládné nasadil na krk smyčku vytvořenou ze tří stahovacích pásek, kterou utáhl, a současně ji rdousil v podstatě až do jejího skonu,“ uvedl pro CNN Prima NEWS státní zástupce Vít Legerský. Poté se měl pokusil o sebevraždu, kterou si stejně jako vraždu důkladně promyslel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Při přepadení v olomoucké herně střelil ženu do hlavy. Soud uložil seniorovi výjimečný trest

„Užil léky, pořezal si žíly, opakovaně se bodl do hrudníku a pustil si plyn a kolem krku si rovněž stáhl utahovací pásku,“ popsal Legerský. Jenže v tom mu zabránil ženin nový přítel. Ten totiž vtrhl do domu, když se jeho partnerka dlouho nevracela. Naskytl se mu šílený pohled. Ubitá žena v tratolišti krve, její pořezaný exmanžel a také dva mrtví psi.

Sousedé tomu vůbec nechtěli věřit. „Zdál se mi jako normální dobrý synek. Vycházela jsem s ním dobře,“ uvedl jeden z nich po vraždě. „Byl úplně klidný, nikdy tam nebyl slyšet žádný kravál,“ pokračoval další. „Měli, myslím, dva pejsky, vždycky s nimi chodili na procházku,“ uzavřel další.

Obžalovanému hrozilo za brutální vraždu až 20 let ve vězení. Nicméně se k činu přiznal, projevil lítost, přepsal na rodiče oběti polovinu jejich společného domu a státní zástupce sepsal dohodu o vině a trestu. Soud pak trest 11 let za mřížemi schválil.

Tagy: