Při přepadení v olomoucké herně střelil ženu do hlavy. Soud uložil seniorovi výjimečný trest

Olomoucký krajský soud ve čtvrtek uložil doživotní trest vězení 73letému Adolfu Hlubikovi za vraždu pracovnice herny v Olomouci.

Doživotí pro seniora za smrt barmanky

Olomoucký krajský soud ve čtvrtek uložil doživotní trest vězení 73letému Adolfu Hlubikovi za vraždu pracovnice herny v Olomouci. Senior při loupežném přepadení loni v květnu střelil ženu do hlavy. V nemocnici bojovala deset měsíců o život, letos v březnu zraněním podlehla.

Důchodce podle obžaloby vstoupil do herny na Masarykově třídě loni 20. května. Na pracovnici vytáhl revolver, který odcizil svému vnukovi. „Vážená, navalte 20 tisíc, nebo jste mrtvá, to vám říkám já,“ prohlásil.

Po slovní potyčce, kdy se žena snažila uchopit zbraň a následně usedla do židle, ji z bezprostřední blízkosti střelil do hlavy, uvedl soudce Petr Sušil v rozsudku. Podle něj šlo o chladnokrevnou popravu, kdy pachatel projevil absolutní bezohlednost a neúctu k lidskému životu.

Muž poté z místa odešel, zbraň ukryl v blízkosti vysokoškolských kolejí. Hlubik čin nepopíral, tvrdil však, že do herny nepřišel vraždit, mířil prý do ramene. Fakt, že minul zhruba o čtvrt metru, hájil slovy, že špatně vidí. Podle žalobce i soudce jde však o účelové tvrzení.

Hlubik je recidivista, který strávil za mřížemi téměř 50 let svého života. Na kontě má loupeže, vyhrožování se zbraní i pobodání. V roce 1983 byl souzen také za vraždu spoluvězně v Leopoldově, tehdy dostal 21 let. Doživotní trest navrhoval i žalobce, resocializaci muže znalci vyloučili.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vrah neměl slitování, vdově z Rokycanska zasadil devět bodných ran. Policisté šli najisto

Tagy: