Brutální vražda školáka otřásla Českem. Mladíci se přiznali, žalobce chce nejvyšší tresty

Mladíci se přiznali k vraždě 13letého chlapce v Děčíně.

Soudní líčení k případu brutální vraždy školáka

U krajského soudu v Ústí nad Labem v pondělí začalo hlavní líčení v případu brutální vraždy školáka, která měla podle informací CNN Prima NEWS vykazovat znaky satanismu. Chlapce měli v jednom z děčínských lesů umlátit dva mladíci ve věku 18 a 15 let. Ti už půl roku tráví čas ve vazební věznici, kam je poslal děčínský okresní soud. O jejich trestech by mohlo být rozhodnuto už tento týden.

Obžalované mladíky v poutech přivedla ke krajskému soudu justiční stáž. Školáka měli podle obžaloby vylákat ven a velmi brutálním způsobem umlátit v lese na kopci Chmelník. Zohavené tělo teprve 13letého chlapce našli kriminalisté na konci února. K vraždě se oba mladíci přiznali.

„Je to jeho svobodné rozhodnutí. Vycházel z toho, co je napsané v žalobě a je to i jeho názor na výsledky přípravného řízení,“ uvedl k tomu obhájce obviněného 18letého chlapce Zdeněk Pánek.

„Na jednoho mladistvého byla podána obžaloba pro provinění vraždy a krádeže a stejně tak je dána obžaloba na dospělého pachatele pro zločin vraždy a pro přečin krádeže,“ vysvětlila státní zástupkyně Martina Dvořáková.

Jednání u soudu probíhalo s vyloučením veřejnosti. Děsivý čin mladíků měl podle dřívějších informací vykazovat známky satanismu. Obžalovaní chtěli po činu údajně sami spáchat sebevraždu. Na policii je měla odvézt matka jednoho z nich.

V případě obou obžalovaných státní zástupkyně navrhuje nejvyšší možné tresty. „U dospělého pachatele je až 20 let, u mladistvého hrozí až 10 let,“ doplnila Dvořáková.

Pozůstalí – rodiče, sestra a prarodiče – požadují po obou mladících také odškodné. „Všichni tři požadují částku přes milion korun. Pokud jde o prarodiče, pod milion korun,“ upřesnila zmocněnkyně pozůstalých Lucie Kýčková.

Soudní líčení probíhalo za velkých bezpečnostních opatření. Například spolu s justiční stráží dorazil i vycvičený pes. Toho návštěva soudu prý čeká i ve středu, kdy by krajský soud mohl vynést rozsudek.

Tagy:
vražda vražda dítěte Děčín obvinění soud Česko tresty krajský soud v Česku Martina Dvořáková