Brutální incident na Černém Mostě: Muž zkopal řidiče autobusu, považoval ho za Ukrajince

Muž na Černém Mostě napadl řidiče autobusu

Muž napadl řidiče autobusu

Pražští kriminalisté pátrají po muži, který koncem září napadl na Černém Mostě řidiče autobusu, o kterém se domníval, že je Ukrajinec. Útočník muže opakovaně kopl do obličeje a hrudníku. Policisté ve středu zveřejnili záběry incidentu, na kterých je vidět podoba hledaného. Video zachycuje i dvojici svědků, které policie vyzývá, aby se jí ozvali.

Řidič autobusu byl napaden ráno 27. září. Při návštěvě prodejny u vestibulu metra Černý Most v Praze 9 ho jiný zákazník začal urážet a tvrdil, že je Ukrajinec. „Muž agresora upozornil, že ukrajinské národnosti není a že s takovými osobami ani problém nemá. Poté co oba muži opustili prodejnu, došlo mezi nimi k fyzickému napadení,“ popsala událost policejní mluvčí Kristýna Zelinková.

ČTĚTE TAKÉ: Rozlučka se svobodou v Praze skončila smrtí: Rodina velšského turisty kritizuje české úřady

Agresor chytil řidiče autobusu pod krkem, povalil na zem a několikrát kopl kolenem do obličeje a hrudníku. Následně útočník odešel do vestibulu metra.

Podle záběrů z bezpečnostních kamer incident viděla žena a další muž. Ti by svým svědectvím mohli přispět k objasnění případu, který kriminalisté prověřují pro podezření, že došlo k trestnému činu ublížení na zdraví. V případě odsouzení hrozí útočníkovi až tři roky vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Otce českého punku ze Tří sester drsně zavraždili opilí mladíci. Hlavu mu zašlapali do země

Tagy: