Podezřelého z brutálních útoků v Praze policie zadržela. Seniorovi způsobil poranění hlavy

  • Téma: Krimi
  • ČTK
  • CNN Prima NEWS
  • Aktualizováno 26. ledna 2024 14:04
Ilustrační foto

Rozplétání případu vraždy v Kyjích a dalších útoků

Pražští policisté zadrželi muže, který je podezřelý z napadení několika lidí v Kunratickém lese a ze čtvrtečního útoku sekerou na ženu v Hostavicích. Útočník v pátek napadl seniora při běhání a způsobil mu otevřené poranění hlavy. Napadený byl převezen do nemocnice, informovala policie na síti X. Do pátrání po pachateli byl nasazen i vrtulník, krátce po jedné hodině policisté podezřelého zadrželi.

„Policisté právě zadrželi muže podezřelého z napadení několika lidí v Kunratickém lese a ženy napadené sekerou v Hostavicích,“ napsala policie v pátek zhruba ve 13:30. Asi hodinu před tím informovala, že pátrá po útočníkovi, který napadl v Kunratickém lese při běhání seniora.

ČTĚTE TAKÉ: Šílený útočník se sekerou v Praze. Napadl ženu s kočárkem, o den později dalších několik lidí

Policejní mluvčí Eva Kropáčová poté řekla, že agresor zaútočil v Kunraticích minimálně na dva lidi. Jedním z nich byl podle záchranářů asi sedmdesátiletý muž, který byl při vědomí převezen do Thomayerovy nemocnice.

Senior byl mimo ohrožení života a kromě tržných ran na hlavě měl také pohmožděniny. „Byl ošetřen a podstoupí další odborná vyšetření,“ uvedla nemocnice na síti X. Druhý napadený byl podle Kropáčové ošetřen na místě.

Stejný pachatel má podle policie na svědomí i čtvrteční útok sekerou na ženu v pražských Hostavicích. Ta šla po ulici s kočárkem, po útoku měla poranění na hlavě, ale byla mimo ohrožení života.

Kriminalisté zároveň zjišťují, zda útok nesouvisí i se čtvrtečním nálezem zavražděného muže u Kyjského rybníka. Zatím spojitost nezjistili.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zabil pět lidí a policistovi nechal zahrát píseň od Landy. Teď umírá a chce na svobodu

Tagy: