Otčímovi zasadil přes dvacet ran nožem, půjde do vazby. Kolem případu je několik nejasností

Soud s mladíkem, který měl zavraždit svého otčíma.

Vazba na útočníka nožem

Okresní soud v Děčíně poslal v neděli do vazby jednadvacetiletého muže, který podle kriminalistů ve čtvrtek v noci zavraždil svého otčíma v rodinném domě v Jiříkově.

"Klient byl vzat do vazby, ale s rozhodnutím nesouhlasíme, takže jsme na místě podali opravný prostředek," sdělila obhájkyně Kateřina Bezděkovská. U déle než dvouhodinového vazebního zasedání její klient částečně vypovídal.

ČTĚTE TAKÉ: Poblíž chrámu svaté Barbory v Kutné Hoře visel oběšenec. Policie zjišťuje okolnosti

"Krajské státní zastupitelství podalo včera (v sobotu) na pana obviněného návrh vzetí do vazby z důvodu, aby tu trestnou činnost neopakoval. Bylo zahájeno trestní stíhání pro zločin vraždy," uvedla státní zástupkyně Simona Konopáčová.

Incident se stal během narozeninové oslavy dvaačtyřicetileté ženy. Její syn v rodinném domě podle informací CNN Prima News po předchozím konfliktu nožem napadl svého otčíma a ubodal ho. Vyšetřovatelé měli na těle zavražděného napočítat přes dvacet bodných ran.

Šestapadesátiletý muž i přes rychlou pomoc záchranářů fatálním poraněním podlehl. Jednadvacetiletý mladík si podle informací Krimi Zpráv útok nožem dokonce nahrával a záznam uveřejnil na internetu. Než se video začalo masivně šířit, policisté ho stáhli a materiál teď analyzují kriminalističtí experti.

Podle některých sousedů měl otčím rodinu dlouhodobě týrat, podle jiných se zase syn na útok připravoval a trpěl duševními problémy. V případě prokázání viny obviněnému mladíkovi hrozí, že ve vězení stráví až osmnáct let.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tvrzení? Účelová, reaguje vedení policie na kauzu „kameramana ze sprchy“. Množí se ale rozpory

Tagy: