Brutální útok žraloka: Nejdřív jsme našli hlavu, líčí strýc oběti. Co prudkou agresi vyvolalo?

Strýc 16letého Jahmariho Reida, studenta z Jamajky, jehož tělo bylo nalezeno v severních vodách ostrova bez hlavy, je přesvědčen, že za úmrtí jeho synovce může žralok. Pro deník Jamaica Observer popsal, že predátora na místě spatřil spolu s dalšími rybáři a nastínil, co se na místě mohlo odehrát. Policie čeká s určením příčiny smrti na výsledky pitvy.

Zohavené Jahmariho tělo nalezl jeho strýc Robert Robinson spolu s dalšími rybáři ve vodách u pobřeží Falmouthu v Trelawny. „První, co jsme viděli, byla hlava, která byla ukousnutá od těla,“ řekl Robinson podle deníku Jamaica Observer. „Pak jsme uviděli ruku a nakonec jsme našli tělo pokousané žralokem,“ dodal. Robinson dodal, že při pátrání spatřili ve vodě žraloka tygřího a pokusili se na něj vystřelit, ale netrefili ho.

ČTĚTE TAKÉ: Evropu osidlují divoké včely z Asie, ohrožují zdejší druhy. Vědci jsou znepokojení

Podle Robinsona mohl jeho synovec přilákat pozornost žraloka tím, že chytil velkou rybu. „I na mě se žralok několikrát vrhl, díky svým zkušenostem ale vím, jak ho přemoci. Jahmari žádné zkušenosti s útokem žraloka neměl, byl příliš mladý,“ vysvětlil Robinson.

Policie zatím definitivně neoznámila příčinu smrti. V rozhovoru pro jamajskou rozhlasovou stanici NationWide Radio vedoucí policejního oddělení Trelawny Winston Milton pouze uvedl, že rybáři našli „zohavené“ tělo muže. „Co nemůžeme potvrdit, je ale příčina znetvoření. Čekáme na výsledek pitvy, abychom ji mohli určit,“ dodal.

Útoky žraloků jsou na Jamajce velmi vzácné – od roku 1749 byly zaznamenány pouze tři nevyprovokované útoky. Nejběžnějším žralokem na Jamajce je žralok obrovský, který se obvykle zdržuje v blízkosti mořského dna a není pro člověka nebezpečný.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drsné záběry. Žralok nejdříve dlouhé minuty kroužil okolo rybářů. Poté se zakousl do lodi

Tagy:
útok smrt hlava zahraničí zabití strýc rybaření Jamajka žřalok Jahmarie Reid