Krvavý útok žraloka změnil líbánky v horor. Predátor usmrtil ženu před zraky novomanžela

Ke krvavému útoku žraloka došlo v pondělí v oblíbeném turistickém letovisku v Nassau na Bahamách. Predátor pokousal 34letou turistku z Bostonu, která měla na ostrově trávit líbánky se svým novomanželem, s nímž si vyrazila na projížďku na paddleboardech. I přes veškerou snahu záchranářů se ženu nepodařilo zachránit. O incidentu informuje americká CNN.

„Předběžné zprávy naznačují, že oběť plula se svým mužem na paddleboardu daleko od břehu v zadní části letoviska na západě ostrova New Providence, když ji pokousal žralok,“ informovala tamní policie.

ČTĚTE TAKÉ: Zkoumali útes, pak přišel útok. Žralok se potápěčce zakousl do tváře, žena přišla o zuby

Útoku si všiml plavčík, který se vydal dvojici na pomoc. Dostal je na břeh a ženě poskytl první pomoc, píše CNN. Poté převzali ženu do péče záchranáři. „Oběť utrpěla značné poranění pravé strany těla neslučitelné se životem,“ uvádí se v policejní zprávě.

Žena zemřela krátce po jedenácté hodině odpoledne místního času. „Jsme hluboce zarmouceni tragickým úmrtím našeho hosta během paddleboardingu, téměř míli od břehu. Rádi bychom vyjádřili naši upřímnou soustrast rodině a blízkým. Zůstáváme s nimi v úzkém kontaktu a poskytujeme jim veškerou možnou podporu v této těžké době,“ stojí ve zprávě vydané letoviskem Sandals Royal Bahamian, kde žena trávila dovolenou.

Podle zpravodajství NBC Boston se žena den před svou smrtí vdala a na Bahamách trávila líbánky.

Smrtelné útoky žraloků jsou vzácné. Tito predátoři zabijí průměrně pět lidí ročně, píše CNN. Pravděpodobnost, že vás některá z těchto paryb smrtelně napadne, je jedna ku čtyřem milionům, uvádí statistky. Odborníci útoky připisují nešťastné náhodě, kdy se člověk zrovna ocitne v místě, kde obvykle žraloci loví potravu.

Před několika dny se podobný incident stal v Mexiku, když žralok zaútočil na 26letou ženu. Ta plavala společně se svou malou dcerou, kterou se snažila ochránit, sama však přišla o život. V polovině listopadu predátor napadl potápěčku v Austrálii a způsobil jí vážná zranění.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vstupem do vody vcházíte do lví klece, varuje odborník. Žraloci jsou z oteplování pomatení

Tagy: