Brutální vražda dvou žen na Aljašce: Sadista mučení točil na video. Všichni musí umřít, hlásal

Jednu ženu zastřelil ranou do hlavy, druhou umučil a její smrt natáčel na video. Na záběrech je slyšet, jak vrah říká, že v jeho filmech musí všichni zemřít. Briana Stevena Smithe porota uznala vinným ze dvou vražd spáchaných na Aljašce, soud mu v pátek vyměřil trest v celkové výši 226 let za mřížemi, informuje CNN.

Smith byl odsouzen za vraždu dvou bezdomovkyň, jeho obětmi se staly 30letá Kathleen Henryová a 52letá Veronica Abouchuková, které žily ve městě Anchorage. Policie ho zatkla v roce 2019 poté, co mu jedna prostitutka ukradla z auta mobilní telefon. Našla v něm záběry mučení a vraždy Henryové. Záznamy zkopírovala na paměťovou kartu, kterou předala policii, uvádí CNN.

„V mých filmech musí vždycky všichni umřít. Co by si o mně jinak pomysleli moji sledující?“ říká muž na videu.

Tělo Henryové bylo nalezeno v září roku 2019. Záběry pocházely z hotelu v centru města Anchorage, kde Smith pracoval. Na záběrech bylo vidět její tělo v budově a následně na korbě černého pickupu. Podle místa výskytu Smithova telefonu se podařilo prokázat, že se v inkriminovanou dobu nacházel na místě činu, informuje CBS News.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brutální vražda seniora na Klatovsku kvůli penězům. Po propuštění z vězení se útočník zabil

Videozáznam mučení Henryové mohla vidět během soudního procesu jen porota, na veřejnost se záznam nedostal. Smithův obličej na záběrech vidět není, policejní experti však poznali hlas muže pocházejícího z Jihoafrické republiky podle jeho charakteristického přízvuku. Na záznamu opakovaně křičel na Henryovou, že musí zemřít, zatímco ji bil a škrtil.

Smith se nakonec přiznal i k vraždě Abouchukové, jejíž tělo bylo nalezeno již dříve, policie ho však dlouho nedokázala identifikovat.

Ať shnije ve vězení, prohlásila dcera

Odsouzený uvedl, že když byla jeho manželka mimo město, přivezl si tuto ženu k sobě domů. Jelikož mu vadil její zápach, požádal ji, aby se osprchovala, což odmítla. To ho rozčílilo, došel si pro pistoli, kterou měl schovanou v garáži, a střelil ji do hlavy. Její tělo poté pohodil severně od města Anchorage. Na uvedeném místě pak policie našla tělo s průstřelem lebky.

„Ať shnije ve vězení!“ prohlásila dcera Abouchukové po vynesení rozsudku. To byla jediná věta, kterou pronesla na adresu vraha, píše deník Anchorage Daily News. „Je to jako noční můra. S oběma ženami bylo zacházeno tím nejhorším možným způsobem,“ řekl během jednání soudce Kevin Saxby.

Smith, který získal americké občanství nedlouho před vraždou Henryové, neprojevil při vynášení rozsudku žádné emoce.

Tvrdý verdikt padl ve Smithově případě jen několik měsíců poté, co byly na Aljašce vyneseny další dva výjimečné rozsudky. V únoru byla Denali Dakota Sky Brehmerová odsouzena k 99 letům ve vězení za nájemnou vraždu Cynthie Hoffmanové. Stejný trest dostal i její spolupachatel Darin Schilmiller. Na Aljašce je trestní sazba za vraždu od 30 do 99 let vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zfetovaná pobodala manžela, pak bourala i s dětmi. Soud ženě z Košic rapidně snížil trest

Tagy: