Zfetovaná pobodala manžela, pak bourala i s dětmi. Soud ženě z Košic rapidně snížil trest

Žena z Košic pobodala pod vlivem alkoholu a pervitinu svého muže, u soudu uvedla, že ji muž fyzicky týral.

Zfetovaná pobodala muže

Závažným případem se zabýval soud v Košicích. Žena tam po hádce bodla manžela nožem do hrudníku. Poté i s dětmi nasedla do auta a po několika kilometrech bourala. Ukázalo se, že byla pod vlivem alkoholu a pervitinu. Od soudu ale odešla s mírným trestem. Sama obžalovaná mimo jiné uvedla, že ji muž fyzicky týral.

Obžalovaná Radoslava se na prvním hlavním projednávání u soudu ke všemu přiznala. Se slzami v očích počínání litovala. Hájila se, že ji manžel předtím fyzicky týral, připomíná web Noviny.sk.

K TÉMATU: Brutální vražda seniora na Klatovsku kvůli penězům. Po propuštění z vězení se útočník zabil

Vše se odehrálo během letošního ledna v jednom z bytů v košické čtvrti Šaca. Sousedy vzbudil ve dvě hodiny ráno křik. „Byl to hrozný šramot, ale nešlo rozeznat, odkud to přesně jde, takže jsem si myslel, že se něco děje venku,“ uvedl podle webu Noviny.sk jeden ze sousedů již na začátku roku.

Po hádce vzala žena nůž a bodla manžela do hrudníku. Po několikakilometrovém úprku v autě se dvěma dětmi však havarovala, přičemž po celou dobu byla pod vlivem alkoholu a pervitinu.

Klíčky odhodila do trávy a po čtyřproudé silnici se i s potomky vydala zpět do Šacy, ovšem ke svým známým. Tam ji krátce nato zadržela policie, jež ji následně obvinila. Mluvčí košických policistů Lenka Ivanová objasnila, že šlo o obvinění ze zločinu ublížení na zdraví.

Obžalovaná již na samém začátku jednání uvedla, že svého činu hluboce lituje. Nejdříve jí hrozilo dvanáctileté vězení, ovšem soudkyně nakonec rozhodla o pobytu za mřížemi v délce tří let a šesti měsíců ve vězení s nejmírnějším režimem.

„Vzhledem k tomu, že soud snížil trest na jednu třetinu, jsem se dosud nevyjádřil. Ponechal jsem si lhůtu pro podání odvolání, a jakmile se vše projedná, dáme vědět, zda ho podáme,“ reagoval okresní prokurátor Dušan Čislák.

Obžalovaná žena verdikt přijala. O jeho pravomocnosti se rozhodne v následujících dnech.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Záchranáři v Hradci Králové zasahovali u nahé zdrogované ženy. Měla jen kabelku, popsal strážník

Tagy: