Vražda v karvinském domě pro seniory. Útočník zardousil 83letou ženu, odnesl si peněženku

Dům s pečovatelskou službou v Karviné

Vražda v pečovatelském domě v Karviné

Vraždu v bytovém domě pro seniory vyšetřují kriminalisté v Karviné. Neznámý útočník se tam měl vplížit do bytu 83leté ženy. Podle informací CNN Prima NEWS ji měl zardousit. Policisté po něm v současné době pátrají.

Vyšetřovací úkony jako zajišťování otisků prstů či sběr biologického materiálu, ze kterého by se dala provést analýza DNA, začaly až dva dny poté, co byla v domě s pečovatelskou službou nalezena mrtvá 83letá žena. Případ totiž původně vypadal jako přirozené úmrtí.

ČTĚTE TAKÉ: V Plzni měl znásilnit a shodit ze srázu mladou dívku. Cizinec jde k soudu, hrozí mu doživotí

„Soused naproti mi řekl, že tam dva dny hraje televize a nikdo tam nevětrá. Ta paní větrala každý den,“ řekl soused zemřelé ženy.

„Reagovali jsme na oznámení sousedů, že paní už dlouho nevychází, svítí se tam a hraje tam televize. Hlídka na místě pojala podezření, že tam může být zemřelá osoba,“ sdělil ředitel Městské policie Karviná Petr Bičej.

Až po provedené pitvě se ukázalo, že ženu zřejmě někdo uškrtil.

„Krajští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy, neboť bylo zjištěno, že na smrti paní měla podíl cizí osoba,“ dodala mluvčí Policie ČR Moravskoslezského kraje Soňa Štětínská.

Policisté v okolí domu hledali peněženku, kterou si měl vrah z místa činu odnést. Jedná se tedy zřejmě o loupežnou vraždu. Obyvatelé domu událost těžce nesou.

„Jednoho po druhém nás tady brali. Dodneška nic nevíme. Ještě včera jsem viděla, že tam vchází policajti. Asi se to ještě vyšetřuje. Otisky a takové věci tam hledali,“ řekla jedna z obyvatelek domu.

Dům s pečovatelskou službou funguje jako běžný bytový dům, bez dohledu pečovatelek, ty pouze přinášejí obědy, pokud si je senioři zaplatí. Jestli vrah jen zkoušel, kdo ho do domu pustí, nebo si ženu předtím vyhlédl, nebo ji dokonce znal, to není jasné.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Opilý a zfetovaný. Policie odhalila, proč řidič v Dobříši po zběsilé jízdě vrazil do autobusu

Tagy: