Brutální zábava s krvavým koncem. „Ozbrojení“ kohouti při ilegálních zápasech zabili dva muže

Kohoutí zápasy na jihu Indie se staly osudnými hned dvěma tamním mužům. Oba podlehli zraněním, která jim způsobili k boji nucení opeřenci s žiletkami na nohách. Fatálnímu konci brutální zábavy nedokázal zabránit ani pokus o převoz poraněných osob do nemocnice. Incidenty se udály v neděli na dvou různých místech. Kohoutí zápasy jsou v Indii populární kratochvílí, a to zejména během hinduistického svátku Sankranti.

Prvního muže neklidný kohout pořezal ve chvíli, kdy mu na nohu připevňoval ostří. Ptáka zřejmě vystrašil dav přihlížejících – vytrhnul se muži z rukou a řízl ho do nohy. Během převozu do zdravotnického zařízení třiačtyřicetiletý Gande Suryapraksha Rao vykrvácel.

Druhý incident se udál v okresu East Godovari. Dvacetiletého diváka K. Padmaraju kohout pořezal na ruce. I on naposledy vydechl při převozu do nemocnice, tentokrát však ve městě Nallajarla. Informuje o tom New Indian Express.

Kohoutí zápasy mají v Indii dlouhou tradici. Zábava, při které oba ptáci bojují, dokud jeden z nich nezemře, je populární zejména během hinduistického svátku Sankranti. Extrémní verze této zábavy ovšem spočívá v tom, že se kurům na pařáty připevňují špičatá ostří. Pro tragické konce už pak není nutné chodit daleko.

Policie již začala události vyšetřovat, neboť jak informuje Times of India, ostrými předměty „vylepšená“ verze krvavé zábavy je v Indii ilegální. Původně přitom byly mimo zákon postavené veškeré kohoutí zápasy v zemi, a to již od roku 1960. Dané opatření však s odstupem několika desítek let zmírnilo rozhodnutí soudu z roku 2018. Tehdy tamní justice povolila zápasy v tradiční formě, tedy bez přídavných ostří. Rovněž stále platí zákaz na souboje sázet.

Tagy: