Bude James Bond někdy gay? Jeho slavný představitel na otázku reportérky otočil oči v sloup

Daniel Craig jako agent 007

Může být James Bond gay?

Bude James Bond někdy gay? Nečekaný dotaz na filmovém festivalu v italských Benátkách překvapil britského herce Daniela Craiga, představitele slavného agenta. Místo Craiga pohotově odpověděl vedle sedící režisér Luca Guadagnino – podle něj je Bondova sexualita nezpochybnitelná.

Guadagnino o Bondově orientaci ani vteřinu nezapochyboval. „Neexistuje žádný způsob, jak zastřít fakt, že by nikdy nikdo neodhadl, po čem James Bond skutečně touží,“ citoval web CNN italského režiséra.

ČTĚTE DÁLE: Romantika na jachtě: Ralf Schumacher už svého přítele neskrývá. Jeho bývalá manželka zuří

Vedle sedící Craig s úsměvem otočil oči v sloup. „Důležité je, aby (Bond) náležitě plnil své mise,“ pokračoval Guadagnino.

Craig a režisér Guadagnino na filmovém festivalu v Benátkách uvedli ve světové premiéře film Queer. Film je adaptací novely amerického spisovatele Williama S. Burroughse. Snímek popisuje příběh Američana, který ve 40. letech minulého století prožije v Mexiku milostný poměr s mladším mužem.

Kdo bude dalším Bondem?

Craig se v roli elitního agenta britské MI6 objevil mezi lety 2006 až 2021 dohromady v pěti filmech. Od uvedení poslední bondovky názvem Není čas zemřít v roce 2021 média a fanoušci spekulují o jeho možném nástupci.

Koncem roku 2021 dlouholetá producentka bondovek Barbara Broccoliová naznačila, že by budoucí James Bond mohl být černé barvy pleti, případně nebinární osoba. V březnu letošního roku pak světová média přišla s informací, že by se v pořadí sedmým představitelem slavného agenta 007 mohl stát britský herec Aaron Taylor-Johnson, známý z filmů Nářez a Avengers. Spekulaci však ve vyjádření pro americkou CNN zpochybnili hercovi manažeři.

Mezi dalšími potenciálními adepty na roli agenta 007 patří například Idris Elba, Henry Cavill, James Norton či Cillian Murphy. Murphyho, který loni zazářil v oscarovém snímku Oppenheimer, dokonce podpořil i bývalý představitel Bonda Pierce Brosnan. „Cillian by v roli Jamese Bonda odvedl skvělou práci,“ sdělil herec pro BBC.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rozvod roku. Jennifer Lopezová končí s Affleckem, učinila finální krok ze společného života

Tagy:
CNN film James Bond Hollywood Daniel Craig režisér herec celebrity sloup Cillian Murphy umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika Luca Guadagnino