Lynč na ulici: Údajnou vražedkyni osmileté dívky umlátil dav v Mexiku, policie přihlížela

Případ brutálního lynčování zažilo mexické město Taxco. Terčem rozzuřeného davu se stala žena podezřelá z únosu a vraždy osmileté holčičky Camilly. O případu informoval web BBC.

Dav obklíčil ve čtvrtek dům podezřelé ženy. Lidé vyhrožovali, že si pro ni dojdou. Policisté chtěli ženu dostat do bezpečí, lidé byly ale tak rozzuření, že se to mužům zákona nepodařilo. Lidé ji vytáhli z policejního pick-upu za vlasy a smýkli ji na zem, začali ji mlátit a kopat do ni.

ČTĚTE TAKÉ: Policie šetří záhadné úmrtí 90leté seniorky. Podezřelý z vraždy je o čtyři roky starší muž

Nepřestali, dokud zkrvavená žena s obnaženou horní polovinou těla nezůstala bezvládně ležet na kamenné dlažbě. Mnozí si lynč nahrávali na mobilní telefony a policisté brutálnímu násilí jen přihlíželi. Státní zastupitelství později uvedlo, že žena zraněním podlehla a zahájilo vyšetřování proti lidem, kteří se na lynči podíleli.

Lidi rozzuřil případ osmileté Camilly, která zmizela ve středu. Naposledy ji viděli, když vstupovala do domu souseda, kde se chtěla vykoupat v bazénu. Její matka o několik hodin později dostala zprávu, ve které byla požádána, aby zaplatila výkupné. Policii prý poskytla i snímky z bezpečnostních kamer dalšího souseda, které ukazovaly dům, kde dívka měla být. Policisté ale její prosby ignorovali.

O den později bylo u silnice nedaleko města Taxco nalezeno brutálně zbité tělo malé Camily. Jak píše BBC, tamní úřady potvrdily, že v souvislosti s její vraždou vyšetřují dva muže a jednu ženu. V médiích se vzápětí objevilo video z bezpečnostních kamer, na němž je údajně vidět, jak podezřelá nese do taxíku koš na prádlo a pomáhá jistému muži naložit do auta ranec, v němž prý byla mrtvola dítěte. Podle médií byla dívenka znásilněna a udušena, policie to ale nepotvrdila.

Rozzuření lidé vyrazili do ulic města. převraceli auta, zablokovali silnice a brutálně napadali údajnou vražedkyni. Otřesné záběry lynčování kolují i na sociální síti X.

Malá Camila měla pohřeb v pátek a smuteční hosté se na něj sešli v bílém.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Případ zabití čtyřletého chlapce v Mostě: Matka u soudu označila viníka, z jejích slov mrazí

Tagy: